Partizan pobedio u Jagodini, OFK i Vojvodina u polufinalu

BEOGRAD, 25. novembra 2009. (Beta) - Fudbaleri Partizana nastavili su odbranu trofeja Kupa Srbije pobedom protiv Jagodine u četvrtfinalu, a plasman među četiri najbolje ekipe obezbedili i Vojvodina i OFK Beograd. 

Partizan je od početka utakmice imao inicijativu, ali je Jagodina povela u 16. minutu preko Milana Bojovića. Branilac trofeja je nastavio sa dobrom igrom, a u 19. minutu mrežu domaćih pogodio je Radosav Petrović, ali je pogodak poništen jer je reprezentativac Srbije igrao rukom.

Izjednačio je Lamin Dijara u 26. minutu posle dodavanja kapitena Nenada Đorđevića, a pobedu Partizanu doneo je Brazilac Kleo, koji je, posle igranja trukom u kaznenom prostoru jednog fudbalera Jagodine, bio precizan sa 11 metara.

U završnici utakmice isključen je golman Jagodine Zoran Vasković, pošto je u zaustavio Nikolu Vujovića koji je bio u kontranapadu.

Fudbaleri Vojvodine pobedili su na svom terenu Smederevo sa 1:0. Jedini gol na utakmici postigao je Slobodan Medojević u četvrtom minutu.

OFK Beograd je do pobede protiv Borca u Čačku od 2:0 stigao u završnici utakmice, kada su "romantičari" za minut postigli oba gola.

Prvi pogodak postigao je Saša Marković u 80. minutu, a pobedu je samo minut kasnije potvrdio Uroš Sinđić.

U poslednjoj četvrtfinalnoj utakmici od 17 sati igraju Crvena zvezda i Spartak.

Rezultati:

Borac - OFK Beograd 0:2
(Marković 80' Sinđić 81')

Jagodina - Partizan 1:2
(Bojović 16' Dijara 26' Kleo 48' p)

Vojvodina - Smederevo 1:0
(Medojević 4')

Crvena zvezda - Spartak (17.00)

Pogledajte još