Kasalica: Belorusi su dosta sporiji od nas

Prva stanica ka, verujemo, grupnoj fazi klupskog kontinentalnog takmičenja, za crveno - bele biće beloruski Naftan. Osvajač Kupa Belorusije je kvalitetna ekipa, koju odlikuju disciplinovana i agresivna igra.

"Po povratku sa Zlatibora stručni štab je smanjio intenzitet treninga i sve više pažnje posvećujemo taktici i uigravanju. Spremamo se za put u Belorusiju, gde očekujemo da odigramo dobar meč i vratimo se sa pozitivnim rezultatom u Beograd. Odgledali smo nekoliko kaseta sa njihovih mečeva i na osnovu viđenog imamo pravo da smatramo da smo kvalitetniji rival. Međutim, i pored toga moramo maksimalno skoncentrisano i motivisano da uđemo u susret kako bismo to i na terenu potvrdili", rekao je Kasalica.

"Ima još vremena za dublju analizu protivnika. Smatram da ne treba da odstupamo od naše pas igre. Ukoliko nastavimo sa igrama iz prošle polusezone, mislim da ćemo biti blizu prolaska u sledeće kolo kvalifikacija", ne ostavlja dilemu Kasalica.

Najveća pretnja po naš gol mogli bi da budu prekidi, s obzirom da su igrači Naftana svi izrazito visoki i snažni.

"Radi se o osvajaču Kupa Belorusije i svakako da i oni gaje pobedničke ambicije. Mi ipak treba da se okrenemo samima sebi i ukoliko ispoštujemo dogovor iz svlačionice, verujem da ćemo ostvariti trijumf. Po nekim našim saznanjima, beloruski tim je dosta sporiji od našeg, tako da ćemo Lazović, Milunović, ja i svi ostali koji budemo igrali pokušati da materijalizujemo prednost koju imamo u hitrini", analizirao je Filip i istakao da do sada nije imao prilike da se upozna sa terenom na kome će se meč igrati, ali i da ga to ne zanima previše.

"Meč se ne igra u Novopolecku, već Vitebsku, i kako bude nama biće i njima. Ne želimo uopšte da razmišljamo o tome. Moramo i možemo da se prilagodimo svim uslovima na terenu, nema opravdanja", jasno je zaključio Kasalica.

Izvor: mojacrvenazvezda.net

Pogledajte još