Ilustracije za decu

Ilustracije za decu (dodao bih i za odrasle) Manje Radić imali smo sreću i zadovoljstvo da vidimo u Srećnoj (i zadovoljnoj) galeriji SKC

Sedam godina u svetu ilustracije i sada kada je Manja postala veća, kako reče njen profesor Rastko Ćirić na otvaranju izložbe, nas veće polako uvlači u svoj manji (Manjin) svet. 
A u tom svetu uvek je lepo, možemo da se igramo do mile volje i kroz igru što-šta naučimo, zato i neću da se vraćam iz tog sveta ilustracije. 

Ostaću tamo sve dok ja to hoću, baš me briga, šta mi možete? 

Tata vidi kako je ova žaba smešna, a ova pčelica se zbunila, vidi ovaj dečak se zaljubio u ovu devojčicu, vidi-vidi ježeve, vidi ptice, leptiriće, balerine, puževe, vidi bubice... Deca najiskrenije reaguju, njihovo mišljenje, neopterećeno (realnim-dosadnim životom) je uvek bilo odlično merilo pri vrednovanju nečijeg dela, samo ih treba slušati i poslušati. Ja, kao veliko dete mogu samo, ako ćete mi verovati, da dodam da odavno nisam video nešto toliko inspirativno, dođe mi da napišem neku priču za decu i onda zamolim Manju da je ilustruje... Hm, i nije tako loša ideja!? Molim vas zaustavite me...

Ko je bio na otvaranju zna o čemu pričam, a ko nije bio znam zasigurno da će ga čarobni leptirić posuti magičnim prahom i ni sam neće biti svestan kako se pojavio na izložbi, samo ne znam kako će pronaći vrata da izađe iz sveta Manjinih ilustracija za decu, jer izgleda da svaka vrata sa ove izložbe vode u neki ovom sličan svet, recimo u svet animacije, a kad se nađemo jednom u Manjinom svetu animacije!!!

Tekst: Dragan Kljajić
Foto: Marko Risović

Pogledajte još