Asteriks i Obeliks u Britaniji

Godina je 50 p.n.e., a Cezar je gladan novih osvajanja. Kao vođa slavnih legija, odlučiće da napadne ostrvo koje se nalazi na samom kraju poznatog sveta, misterioznu zemlju pod imenom Britanija. Pobeda je brza i zagarantovana.

Mada... Jedno maleno selo uspeva da se odbrani, ali njihova snaga posustaje, pa će Kordelija, kraljica Britanaca, odlučiti da pošalje svog vernog oficira Antiklimaksa do potraži pomoć od Gala, u još jednom malenom selu koje je poznato po svom otporu prema najezdi Rimljana.

U tom selu, Asteriks i Obeliks već imaju pune ruke posla. Njihov starešina im je poverio zadatak da od Samožderiksa, njegovog dosadnog nećaka koji je nedavno došao iz Lutecije, naprave pravog muškarca. A njihov zadatak nije ni približno završen.

Kad Antiklimaks dođe po pomoć, Gali će odlučiti da mu daju bure s njihovim čuvenim magičnim napitkom. Asteriks i Obeliks će ga ispratiti do Britanije, zajedno sa Samožderiksom. Uostalom, putovanje će pružiti izvanrednu priliku da završe obuku mladog čoveka. Nažalost, nikad ne ide sve po planu...

Režija: Laurent Tirard
Uloge: Gerard Depardieu, Edouard Baer, Fabrice Luchini

https://www.youtube.com/watch?v=Lep9ecs0Gw0
Pogledajte još