Serena Vilijams kažnjena sa 82.500 dolara

VAŠINGTON, 30. novembra 2009. (Beta-AP) - Američka teniserka Serena Vilijams kažnjena je rekordnom sumom od 82.500 dolara zbog nesportskog ponašanja na ovosezonskom Ju Es openu i mogla bi da bude suspendovana sa tog turnira ako u naredne dve godine napravi još jedan ozbiljan prekršaj.

Glavni adiministrator svih grend slem turnira Bil Babkok rekao je da će Serena Vilijams biti na "probi" tokom grend slemova 2010. i 2011. godine. Ako za to vreme na grend slem turnirima napravi još jedan incident, kazna će biti uvećana na 175.000 dolara i biće joj zabranjeno takmičenje na prvom sledećem Ju-Es openu. 

On je rekao da je do sada najveća novčana kazna zbog nesportskog ponašanja bila 48.000 dolara, a kažnjen je američki teniser Džef Tarango 1990. godine.

Serena Vilijams je kažnjena zbog nesportskog ponašanja na polufinalnom meču Ju Es opena protiv Belgijanke Kim Klajsters, u septembru ove godine.

Amerikanka se sukobila sa linijskim sudijom, koja je dosudila da je Serena prilikom servisa nagazila liniju. U tim trenucima Klajstersova je vodila sa 1:0 u setovima i 6:5 i 30:15 u drugom setu. To je bilo drugi put u meču da je Vilijamsova nagazila liniju.

Ona je tada izgubila živce i počela da viče na sudiju, a pojednini mediji su naveli da je Amerikanka pretila da će je ubiti, što je ona odmah demantovala.

Na snimku se vidi da je linijski sudija bila u pravu, a Belgijanka je ubrzo osvojila drugi set i plasirala se u finale, a pobedom nad Karolinom Vozijacki uspela je da osvoji titulu, prvu posle dvoipogodišnje pauze.

Pogledajte još