Bramercov izveštaj najpozitivniji do sada

BEOGRAD, 3. decembra 2009. (Beta) – Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljaljić rekao je u četvrtak da očekuje da će izveštaj glavnog haškog tužioca Serža Bramerca označiti deblokadu Srbije u daljem procesu evropskih integracija.

Ljajić je novinarima u Skupštini Srbije kazao da je Bramercov izveštaj "najpozitivniji do sada". Povodom pretresa stanova najbližih saradnika Ratka Mladića u utorak u Beogradu po nalogu Tužilaštva za ratne zločine, Ljajić je rekao da je to deo plana akcionog tima za saradnju sa Haškim tribunalom.

On je naveo da ostaje pri ranijem obećanju da će podneti ostavku na mesto koordinatora akcionog tima ako Mladić ne bude uhapšen do kraja godine. "To ću učiniti ukoliko Mladić ne bude izručen Tribunalu zbog toga što ja treba da snosim konsekvence svih loših procena i javno datih uveravanja i očekivanja da će se to dogoditi. Ovo nije reakcija na bilo šta, nije politički čin, već želim da demonstriram i neku vrstu moralne odgovornosti", naveo je Ljajić.

Pogledajte još