Vlasnik tima pokušao da iskoristi Džordanovog dvojnika

OREM, 9. decembra 2009. (Beta-AP) - Košarkaški tim Juta Fleš, član razvojne NBA lige (NBADL), moraće da navijačima vrati novac od prodaje ulaznica za meč na kome je prema najavama trebalo da nastupi i legendarni Majkl Džordan.

Džordan je u poluvremenu trebalo da u humanitarne svrhe odigra partiju basketa sa bivšim bekom NBA ligaša Jute Džez Brajonom Raselom. Ispostavilo se, međutim, da je vlasnik Jute Fleš Brent Andersen samo iznajmio čoveka koji liči na Džordana.

Dvojnik po mnogima najboljeg košarkaša ikada je imao i zadatak da se u ponedeljak prošeta po gradu kako bi se stvorio utisak da je Majkl Džordan zaista došao na egzibicioni meč. Dvoranu Jute Fleš zato je ispunilo oko 7.500 ljudi.

Andersen je priznao grešku i izvinio se navijačima, što je učinio i predsednik NBADL lige Den Rid.

Vlasnik Jute Fleš je Džordana zaista pozvao na promotivni meč još u septembru i pobedniku "jedan na jedan" duela sa Raselom ponudio da izabere na koju će adresu otići 100.000 dolara humanitarne pomoći.

Džordan, međutim, nikada nije odgovorio na poziv, dok je Andersen nastavio da reklamira spektakl. Sada tvrdi da se nadao da će Džordan prihvatiti poziv.

Andersen je, ipak, istakao i da mu je uvek i bio plan da se posluži Džordanovim dvojnikom.

"Želeo sam da testiram medije tako što ću ga poslati u svet sa telohraniteljima, napraviti frku. Uvek sam i pretpostavljao da će se vrlo brzo otkriti da je sve prevara", kazao je Andersen.

Navijači su neslanu šalu otkrili kada je dvojnik na poluvremenu izašao na teren. Sa tribina je počelo glasno negodovanje, a publika je potom počela da napušta dvoranu.

Duel Džordana i Rasela je, inače, u Juti izazvao veliku pažnju upravo zato što je njihovo odmeravanje snaga odlučilo šampiona NBA lige 1998. godine.

Džordan je pobednički koš na poslednjoj utakmici serije, u kojoj je njegov Čikago pobedio Jutu Džez sa 4:2, postigao baš preko Rasela. Navijači Jute, međutim, i dalje tvrde da je Džordan odgurnuo Rasela i napravio faul u napadu.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.