U derbiju Partizana i Kolubare nema favorita

BEOGRAD, 10. decembra 2009. (Beta) - Sportski direktor rukometnog kluba Partizan Aleksandar Blagojević izjavio je da se nada da će naredna utakmica "crno-belih" sa Kolubarom "opravdati očekivanja i da će publika uživati u derbiju".

Partizan u nedelju u 19 sati dočekuje Kolubaru u sportskom centuru "Voždovac" na Banjici, u derbiju 14. kola Superlige Srbije.

"Na terenu smo ljuti neprijatelji, a van terena sportski prijatelji", rekao je Blagojvić na zajedničkoj konferenciji za novinare uoči utakmice.

On je dodao da zna da Partizan očekuje meč protiv najkvalitetnije ekipe u Srbiji "i verovatno u regionu".

"Drago mi je što će naši mladi rukometaši imati priliku da se nađu na terenu sa Nedeljkom Jovanovićem", rekao je Blagojević.

Bivši reprezentativac Jugoslavije Nedeljko Jovanović koji je, posle godina igranja u inostranstvu, od ove sezone u Kolubari, istakao je da će njegova ekipa sa svoje strane učiniti sve da ostane na prvom mestu tabele.

"Za mene utakmica sa Partizanom ima poseban značaj, jer ću igrati protiv kluba u kome sam ostvario zapažene rezultate pre nego što sam otišao u inostranstvo. Imaću poseban motiv", rekao je Jovanović.

"Kvalitet lige u Srbiji je slabiji nego u regionu, a da ne pričamo o ligama u Francuskoj, Nemačkoj ili Španiji. Mislim da bi o tome trebalo da razmišlja nacionalna federacija, koja najviše vodi računa o reprezentaciji, a manje o domaćem takmičenju", rekao je Jovanović novinarima u Beogradu.

On je objasnio da je "kvalitet razvodnjen", a da su klubovi u teškoj ekonomskoj situaciji.

"Mora da se obrati više pažnja na koncentraciju kvaliteta i mislim da bi smanjenje broja klubova bio pravi potez. Onda bi trebalo da se krene sa tim da se obezbedi ekonomska stabilnost klubova", rekao je Jovanović.

On je istakao i da mu je drago što u "ovim godinama" još može da igra.

"Teško je uporediti ligu u kojoj sam igrao pre nego što sam početkom 90-ih otišao u inostranstvo. Bila je mnogo drugačija situacija", zaključio je Jovanović.

Trener Kolubare Vladimir Dragićević naglasio je da njegov tim ima obavezu da pokaže zašto je na prvom mestu tabele.

"Pokazaćemo koliko vredimo i naravno, očekujemo pobedu", rekao je Dragićević i dodao da u narednoj utakmici nema favorita, jer Kolubara igra u gostima.

Trener Partizana Saša Bošković ocenio je da je Kolubara jača nego prošle sezone i da je do sada pokazala svoj kvalitet.

"Mi smo, s druge strane, pokazali da umemo da igramo protiv jakih protivnika. Na nama je da pokažemo da nismo 'lak plen' i da učinimo
sve da im se suprotstavimo", rekao je Bošković. 

On je dodao da se "crno-beli" ne odriču titule u ovoj sezoni, kao i da ova utakmica u tom smislu ništa neće odlučivati.

"Ima još puno da se igra. Prvenstvo je mnogo jače i ima četiri, pet ekipa koje mogu svakog da pobede. Bodovi u narednom derbiju ni Kolubari, ni Partizanu nisu odlučujući", rekao je Bošković.

Karte koštaju 200 dinara i prodavaće se na dan utakmice.

Rukometni klub Partizan potpisao je danas višegodišnji ugovor sa firmom "Fiteks", koja je distributer italijanske firme "Kapa", čiju opremu nose rukometaši "crno-belih".

Pogledajte još