Velika proslava ''Evropa za sve'' 18. decembra

Proslava povodom ukidanja viza za šengensku zonu građanima Srbije biće održana danas na tri lokacije - u Skupštini grada, Domu omladine Beograda i na Aerodromu „Nikola Tesla", a tačno u ponoć iznad Beograda bljesnuće veliki vatromet.

Onima koji se neće u tom trenutku naći na nekom od ova tri mesta, obezbeđen je televizijski prenos na RTS-u.

U sali Skupštine grada gledaoce će putem direktnog televizijskog prenosa zabavljati Aleksandra Kovač, Ana Stanić, Bajaga i Instruktori, Marija Šerifović, Braća Teofilović, Sanja Ilić i "Balkanika", Ana Sofrenović. Vatromet zakazan tačno u ponoć označiće pad „viznog zida" i „ulazak u Evropu".

Manifestacija počinje u 19 časova u Skupštini grada, kada će 50 putnika odložiti svoj prtljag u autobuse i čuti obraćanje potpredsednika Vlade Srbije Božidara Đelića i gradonačelnika Dragana Đilasa. Nakon koktela, i ispraćaja učesnika programa „Evropa za sve", autobus kreće ka aerodromu. Dok se izabrani putnici budu ukrcavali u avion, oni koji će u inostranstvo bez viza putovati drugom prilikom, mogu se zabaviti u Domu omladine. Hrvatska grupa "Lolobriđida", ovogodišnji dobitnik nagrade MTV Adrija, održaće koncert.

- Tokom koncerta, ambasade i kulturni centri Italije, Austrije, Francuske, Kipra, Grčke, Švedske, Finske, Holandije, Mađarske, Rumunije, Nemačke, Slovenije i Evropske komisije deliće promotivne materijale o svojim zemljama - rekli su iz gradske uprave grada Beograda. 

Izvor: Press
18. decembar

Pogledajte još