Fulam bolji od Mančestera, a Portsmut od Liverpula

BEOGRAD, 19. decembra 2009. (Beta) - Fudbaleri Fulama pobedili su šampiona Mančester junajted sa 3:0 i tako napravili drugo veliko iznenadjenje u 18. kolu Premijer lige, nakon pobede Portsmuta nad Liverpulom od 2:0.

Golove su postigli Dani Marfi, Bobi Zamora i Dejmijen Daf, a Fulam je ovom pobedom sprečio Mančester da se izjednači na prvom mestu tabele saČelsijem, koji sutra gostujem Vest Hemu, timu iz donjeg dela tabele.

Peti poraz Mančestera u sezoni mogao bi Čelsiju da donese šest bodova prednosti ako pobedi na Apton parku.

Golove za Portsmut postigli su Nadir Belhadž u 33. i Frederik Pikvione u 82. minutu. Liverpul je meč završio sa 10 igrača, pošto je Havijer Maskerano dobio crveni karton zbog grubog starta na Tal Ben Haima.

Portsmut je ovom pobedom popravio svoje šanse u borbi za opstanak, dok je Liverpul sedmim porazom u prvenstvu doveo u nezavidnu situaciju trenera Rafaela Benitesa, pošto je klub već u prvoj polovini sezone praktično izgubio šanse da osvoji domaću titulu.

Mančester siti pobedio je Sanderlend sa 4:3, ali to nije bilo dovoljno da trener Mark Hjuz ostane u klubu. Njega će na klupi zameniti Roberto Mančini.

Totenhem je sa dva gola Pitera Krauča pobedio Blekburn sa 2:0, dok je Aston Vila pogotkom veterana Džona Kareva savladala Stouk sa 1:0. To je peta uzastopna pobeda tima iz Birmingema.

Fudbaleri Arsenala pobedili su na svom terenu Hal siti sa 3:0 i probili se na treće mesto na premijerligaškoj tabeli. "Tobdžije" su povele preko Denilsona u 45. minutu, Eduardo je u 59. duplirao vodjstvo, a konačan rezultat postavio je Abu Dijabi u 80. minutu.

Arsenal se ovom pobedom probio na treće mesto sa 35 bodova i ima dva manje od Mančester junajteda, ali i utakmicu manje. Hal siti ostao je na 16. mestu sa 17 bodova. 

Rezultati:

Portsmut - Liverpul 2:0
Aston Vila - Stouk siti 1:0
Fulam - Mančester junajted 3:0
Mančester siti - Sanderlend 4:3
Blekburn - Totenhem 0:2
Arsenal - Hal siti 3:0

Sutra:

Vulverhempton - Barnli
Everton - Birmingem
Vest Hem - Čelsi

Ponedeljak: Vigan - Bolton

Pogledajte još