Objavljen saundtrek iz filma "Devet"

Od 22. decembra u svetu će se u prodaji pojaviti saundtrek iz novog mjuzikla Roba Maršala "Devet" (Nine) 

Kompozitor muzike za ovaj film je Mauri Jeston, koji je autor i originalne brodvejske verzije iz 1982. godine. Uprkos dugoj pauzi posle predstave, Jeston je pronašao inspiraciju, posebno u ovakvom dinamičnoj podeli uloga u kojoj su Penelope Kruz, Marion Kotijar, Nikol Kidman, Džudi Denč, Kejt Hadson, Sofija Loren i Daniel Dej Luis. Inače, u centru priče ovog mjuzikla je reditelj Gvido Kontini koji pokušava da prebrodi kreativnu krizu tražeći inspiraciju u ženama koje ga okružuju...

Za potrebe filma Jeston je kreirao i tri nove numere: "Guarda la Luna" (Look at the Moon), "Cinema Italiano" i "Take It All".

Poslušajte numeru "Cinema Italiano" u izvođenju Kejt Hadson, koja je nominovana za Zlatni globus u kategoriji najbolje originalne muzičke numere...

Kompozitor Mauri Jeston o ovoj pesmi kaže sledeće: "Pesma se pretvorila u veliku ideju sa razlozima koji nisu odmah bili vidljivi. Kejt je otkrila duhovit i zabavan način kako pokazati današnjoj publici da su tokom 1965. italijanski filmovi donosili novi talas uzbuđenja i dostigli vrhunac filmskih ostvarenja. To je takođe bio način da se prisetimo kako su italijanski filmovi dali svetu ne samo novi filmski stil, već i novu modu, tanke kravate i brze sportske automobile, što je postalo životni stil za kojim su ljudi širom sveta žudeli. Kejt je uspela sve to da pokaže."

Jeston je napisao uspavanku "Guarda La Luna", sa Sofijom Loren u mislima kao Gvidovom voljenom majkom...

Sledeću moćnu numeru, "Take It All", izvodi Marion Kotijar, koja igra Gvidovu potištenu suprugu Luizu.

Oskarovka Marion Kotijar takođe izvodi još jednu numeru u kojoj se ispoveda o tome kako "My Husband Makes Movies".

Gvidovu neodoljivu, ali i problematičnu ljubavnicu Karlu igra Penelope Kruz, koju je odmah privukla uloga žene koja hoće da se bori sa njim, bez obzira na cenu. Penelope je u filmu "Devet" pronašla zadovoljstvo u šansi da peva i igra, posebno u provokativnoj numeri "Call Frot the Vatican"

Druga žena koja je dugo bila u vezi sa Gvidom je njegova inspiracija i muza Klaudija. Oni su svoje zvezdane karijere izgradili zahvaljujući jedno drugom, i kako Klaudija u pesmi kaže, ona Gvida voli na "Unusual Way".

Među Gvidovim damama je i poverljiva kostimografkinja Lili koju igra Džudi Denč, koja svoj bezgranični talenat dokazuje u pesmi "Follies Bergere".

Porodicu žena koje su zajedno radile u filmu "Devet" zaokruzuje pevačica i glumica Stejsi Ferguson (Black Eyed Peas) u ulozi Saragine, prostitutke čiji je romantični svet imao veliki uticaj na vrlo mladog i impresioniranog Gvida, kako se ona priseća u numeri "Be Italian".

Pogledajte još