Ferguson kritikovao upravu Sitija zbog otpuštanja Hjuza

BEOGRAD, 24. decembra 2009. (Beta) - Trener Mančester junajteda Aleks Ferguson kritikovao je upravu gradskog rivala Sitija zbog načina na koji su otpustili trenera Marka Hjuza.

Mančester siti je prošlog vikenda otpustio trenera Marka Hjuza, iako je klub izgubio samo dve utakmice u Premijer ligi. Ekipa će u januaru igrati u polufinalu Karling kupa protiv Junajteda.

Na njegovo mesto postavljen je italijanski trener Roberto Mančini.

"Ponašanje uprave Sitija je neprihvatljivo. Nije važno da li ste izgubili 20 utakmica, ili samo dve, već kako se ophodite prema ljudima. Izgleda da Božić izvlači najgore iz direktora klubova", rekao je Ferguson.

Siti je otpustio Hjuza u subotu, posle pobede nad Arsenalom od 4:3.

"U subotu ujutro su kružile glasine i mislim da je Mark shvatio da mu je utakmica protiv Sanderlenda poslednja u Sitiju. Sigurno mu je bilo užasno. Svi su šokirani. Razgovarao sam sa njim, mnogo mu je teško", dodao je Ferguson.

Mančester siti je šesti na premijerligaškoj tabeli sa 12 bodova zaostatka za prvoplasiranim Čelsijem, ali i utakmicom manje. Siti ima najmanje poraza u ligi - dva, ali je klub sa najviše nerešenih rezultata - osam, uz sedam pobeda.

Pogledajte još