Ljajićeva ostavka neće uticati na potragu

BEOGRAD, 29. decembra 2009. (Beta) - Dosadasnji koordinator Akcionog tima za lociranje i hapšenje preostalih haških optuženika Rasim Ljajić izjavio je da njegova ostavka na tu funkciju neće uticati na potragu za optuženicima.

U intervjuu agenciji Beta Ljajić je rekao da ostavka neće uticati ni na poverenje međunarodne zajednice u Srbiju i rešenost da se pronađu Ratko Mladić i Goran Hadžić. "Imamo visok stepen poverenja od strane međunarodne zajendice i Haškog tribunala. Bio sam apsolutno izričit da ostavka nema veze sa operativnim aktivnostima, već je to lični čin odgovornosti zbog moje loše procene da će Mladić biti uhapšen i izručen do kraja godine i jedino tako je treba tumačiti", rekao je Ljajić.

On je naglasio da najveću zaslugu za pozitivne izveštaje o saradnji Srbije pripadaju službama bezbednosti - Bebzednosno informativnoj agenciji i Vojno bezbednosnoj agenciji. One su uložile ogroman trud i napor i uspostavile daleko bolju koordinaciju nego u prošlim vremenima. Njihova aktivnost dominantno je doprinela da imamo pozitivan izveštaj i visok stepen poverenja, naveo je dosadasnji kooridnator i aktuelni predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Hagom.

zlm/bos

Pogledajte još