GASTRONOMSKI SPEKTAKL: Food Is Great u organizaciji Color Press Grupe u čast vojvotkinje od Kornvola!

Posetu Novom Sadu princ od Velsa i vojvotkinja od Kornvola će učestvovati u kulturnom programu u Katoličkoj porti gde će otkrivanje memorijalne ploče britanskim humanitarnim radnicama.

Nakon toga gosti i Velike Britanije će posetiti Galeriju Matice srpske, susresti se sa kustosima i decom koja učestvuju u projektu ’Moving Museums’ koji organizuje British Council.

Princ od Velsa posle toga odlazi u posetu Manastiru Kovilj dok Vojvotkinja od Kornvola učestvuje u događaju „Food is GREAT“ u Muzeju pčelarstva u Sremskim Karlovcima.

Tom prilikom visoka gošća će imati prilike da proba specijalitete lokalnih domaćica, čitateljni magazina "Pošalji recept" i drugih kulinarskih izdanja Color Press Grupe.

Pored gastronomskih delikatesa - vojvotkinja od Kornvola će imati prilike da vidi i ručne radova domaćica kao i ritual "kićenja snaša" koje će biti u svadbenim nošnjama različitih nacionalnih zajednica koje žive u Vojvodini.

Popodne se Princ od Velsa i vojvotkinja od Kornvola vraćaju za Beograd gde će biti gosti prijema u Narodnoj skupštini Republike Srbije.

Izvor: nadlanu

/

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.