Nadal: Sada sam u boljoj formi

BEOGRAD, 30. decembra 2009. (Beta) - Španski teniser Rafael Nadal rekao je da veruje da je sada u boljoj formi nego što je bio tokom takmičarske 2009. godine.

Nadal se tokom sezone mučio sa povredama kolena, ali je ipak uspeo da osvoji pet turnira i trofej u Dejvis kupu. Drugi teniser sveta je ove godine ostvario skor od 66 pobeda i 14 poraza.

"Obavio sam kratke ali kvalitetne tronedeljne pripreme i mislim da sam spreman. Verujem da sam sada u boljoj formi i da ću u sezonu ući mnogo spremniji nego prošle godine", rekao je Nadal za španski list AS.

Nadal će učestvovati na egzibicionom turniru u Abu Dabiju, početkom godine će igrati na Katar openu, a sredinom januara će pokušati da odbrani titulu na Australijan openu.

Španski teniser rekao je da jedva čeka takmičenje na Rolan Garosu u junu, na kojem će pokušati da osvoji petu titulu. On je ove godine u osmini finala izgubio od Robina Soderlinga.

"Uvek se nadam da ću osvojiti turnir na kojem učestvujem. Ali svestan sam da je to nemoguće. Na svakom meču ću davati sve od sebe. Ove godine sam igrao u polufinalu skoro svakog turnira na kojem sam učestvovao iako nisam pružao dobre partije", rekao je Nadal.

Nadal je do sada osvojio 36 titula, od kojih šest grend slem trofeja, kao i zlatnu olimpijsku medalju u Pekingu. Dva puta je trijumfovao sa reprezentacijom u Dejvis kupu.

Španac je od 18. avgusta 2008. do 5. jula 2009. bio na prvom mestu ATP liste.

Pogledajte još