Lids izbacio Mančester junajted, Čelsi ubedljiv

BEOGRAD, 3. januara 2010. (Beta) - Fudbaleri Mančester junajteda eliminisani su iz FA kupa pošto su na svom terenu, u trećem kolu izgubili od trećeligaša Lidsa sa 0:1.

Jedini gol na utakmici postigao je Džermejn Bekford u 19. minutu utakmice.

To je bila prva pobeda Lidsa na "Old Trafordu" od 1981. godine.

Lids, vodeća ekipa u Ligi jedan (treća engleska liga) postao je prvi klub posle Bornmuta koji je 1984. godine eliminisao Junajted u trećem kolu.

Srpski reprezentativac Nemanja Vidić bio je najavljen za ovu utakmicu, ali ipak nije igrao, dok je Zoran Tošić bio na klupi za rezervne igrače.

Do pogotka nije bilo ozbiljnijih prilika za gol, a Bekford je u 19. minutu iskoristio nesporazum odbrambenih igrača Junajteda i savladao Tomaša Kuščaka.

Junajted je pet minuta kasnije mogao da izjednači, ali je odbrambeni igrač Lidsa Džejson Krou izbacio loptu sa gol linije, posle šuta Vejna Runija.

Aktuelni šampion Engleske je nakon toga zaigrao angažovanije, ali Runi u dva navrata nije uspeo da savlada golmana gostiju Kaspera Ankergrena.

Drugo poluvreme počelo je prilikom za Mančester, a dobar šut Denija Velbeka uspeo je da odbrani Ankergren.

Trener Junajteda Aleks Ferguson tada je u igru uveo Valensiju i Rajana Gigsa, a zatim i Majkla Ovena, koji je u 71. minutu imao dobru priliku, ali je veoma loše šutirao sa desetak metara.

Nastavljali su se napadi Mančestera, ponovo je Runi mogao da izjednači, ali je posle centaršuta Valensije, u 77. minutu sa ivice kaznenog prostora šutirao preko gola.

Posle samo tri minuta Lids je mogao da duplira vođstvo, ali je rezervista Robert Snodgras iz slobodnog udarca sa 25 metara pogodio prečku. 

Sudija je produžio utakmicu pet minuta, Oven i Runi ni pored dobrih prilika u 92. i 94. minutu nisu uspeli da postignu pogodak i obezbede novu utakmicu protiv Lidsa.

Mančester junajted je do sada osvojio najviše trofeja u FA kupu - 11, pet od kada je trener Aleks Ferguson. 

Fudbaleri Čelsija plasirali su se u četvrto kolo engleskog FA kupa, pošto su na svom stadionu savladali drugoligaša Votford sa 5:0.

Branilac trofeja do vođstva je došao u pogotkom Danijel Staridža u petom minutu, a na 2:0 povisio je Džon Justejs autogolom u 15. minutu.

Strelac trećeg pogotka za Čelsi bio je Floran Maluda u 22. minutu, a Frenk Lampard je u 68. minutu doneo "plavcima" vođstvo od 4:0.

Konačan rezultat, svojim drugim pogotkom na utakmici, postavio je Danijel Staridž i 68. minutu.

U ekipi Čelsija danas su nastupila oba reprezentativca Srbije. Branislav Ivanović odigrao je svih 90 minuta, dok je Nemanja Matić u 65. minutu zamenio Žulijana Beletija. 
 
Rezultati: 

Mančester Junajted - Lids 0:1 (0:1)
Bekford 19'

Čelsi - Votford 5:0 (3:0)
Staridž 5', 68', Justes 17' (ag), Maluda 21', Lampard 64'

Šefild Junajted - Kvins Park Rendžers 1:1 (1:1)
Kresvel 45+3' - Simpson 39'

Vest Hem - Arsenal 1:2 (1:0)
Dijamanti 45+1' - Ramzi 78', Eduardo 83'

Pogledajte još