Krunićeva ponosna zbog prve titule u sezoni

BEOGRAD, 11. januara 2010. (Beta) - Mlada srpska teniserka Aleksandra Krunić priznala je da nije očekivala da će na prošlonedeljnom turniru u kineskom gradu Ćuendžou osvojiti titulu prvaka.

"Definitivno nisam očekivala ovakav rezultat. Rešila sam da na turniru učestvujem pet dana pre leta za Kinu. Roditelji, sestra i trener su me ispratili sa nadom da ću proći kvalifikacije", rekla je Krunićeva u objavljenom intervjuu za sajt Teniskog saveza Srbije.

"Još ne mogu da verujem da sa turnira odlazim sa pobedničkim trofejom. Jako sam ponosna, s obzirom da sam ovde bez trenera, u pratnji njegove devojke koja mi pruža neopisivu podršku što mi daje veliko samopouzdanje", dodala je 16-godišnja teniserka.

Titula u Ćuendžou Krunićevoj je prva sa turnira nagradnog fonda od 50.000 dolara. Takođe i prva u 2010. godini. Ona joj je donela i napredak od čak 238 mesta na WTA rang listi teniserki, pa je Krunićeva sada zvanično 333. na svetu.

Naredni turnir Krunićeva će igrati takođe u Kini, u gradu Pingćuo gde nagradni fond iznosi 25.000 dolara.

"Igraću koliko mi telo dozvoli, pošto sam zbog osam uzastopnih mečeva u Ćuandžou jako umorna, a i povredila sam se", rekla je Krunićeva, koja je u polufinalu prošlonedeljnog turnira eliminisala i zemljakinju Bojanu Jovanovsku.

"Meč sa Bojanom je bio finale pre finala. Toliko sam ostavila snage i nerava u njemu, da ću mišiće oporaviti tek za Fed kup meč Srbija - Rusija koji igramo 6. i 7. februara u Areni. Jedva čekam susret sa koleginicama iz reprezentacije, svim članovima našeg tima i dolazak u Beograd", kazala je Krunićeva, koja je rođena i živi u Moskvi.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.