#CSRSRBIJA2016 - Tijana Koprivica, Delta Holding: CSR više nije opcija već ključna komponenta održivog razvoja celokupnog poslovanja

Nakon prošlogodišnje konferencije na kojoj se govorilo o društveno odgovornom novinarstvu, ulozi i pomoći države i njenih institucija, radu fondacija, odnosu prema životinjama, ovogodišnja konferencija baviće se temama kao što su korporativno volontiranje, uloga društvenih medija u promociji odgovornog i neodgovornog ponašanja, društvenoj odgovornosti prema životnoj sredini i održivom razvoju.

Tokom pet panela i četiri studije slučaja čućemo različita mišljenja i iskustva profesionalaca iz oblasti društvene odgovornosti, predstavnike države, ambasada, nevladinih organizacija i kompanija.

Na panelu "Održivi razvoj" učestvovaće i Tijana Koprivica, Chief Business Sustainability Officer, Delta Holding.

Šta za vas predstavlja korporativna društvena odgovornost?

- Društveno odgovorno poslovanje (CSR) više nije opcija već ključna komponenta održivog razvoja celokupnog poslovanja jedne organizacije. Delta Holding od osnivanja kontinuirano ulaže u unapređenje kvaliteta proizvoda, profesionalni i lični razvoj zaposlenih, u modernizaciju svojih proizvodnih pogona i zaštitu životne sredine. Vrhunski rezultati i održiv razvoj kompanije zasnovani su i na poštovanju međunarodnih standarda kvaliteta koji dodatno garantuju bezbednost i kvalitet proizvoda, usluga i poslovnih procesa.

Na koji način vaša kompanija podstiče svoje zaposlene da budu društveno odgovorni?

- Zahvaljujući visoko razvijenoj svesti zaposlenih o važnosti održivog poslovanja, korporativna društvena odgovornost integrisana je u sve procese rada u Delti. Svakodnevni poslovi obavljaju se uz uvažavanje potreba kolega i poslovnih partnera, sa akcentom na zaštiti životne sredine. Zaposleni u Delti učestvuju u projektima Zasad za budućnost i Delta treći roditelj koje realizuje Delta Fondacija. U okviru projekta Zasad za budućnost stručnim savetovanjem pomažu poljoprivrednim socijalnim preduzećima, dobitnicima grantova, da razvijaju poslovanje i postignu održivost. U okviru projekta Delta treći roditelj zaposleni pomažu siromašnim porodicama koje su u riziku od izmeštanja dece u ustanove socijalne zaštite donacijama osnovnih životnih namirnica, odeće, školskog pribora i igračaka. Jednom godišnje, učešćem u Trci zadovoljstva na Beogradskom maratonu i donacijom priloga daju podršku Deci leptirima iz udruženja Debra. Pred novogodišnje praznike, u okviru akcije Deda Mrazovi pomoćnici, zaposleni, zajedno sa svojom decom, pripremaju paketiće za decu iz siromašnih porodica. Takođe, naši zaposleni učestvuju u volonterskim akcijama, savetodavnog, humanitarnog i ekološkog karaktera. Organizacijom CSR obuka i predavanja motivišemo zaposlene da razvijaju poslove u skladu sa društveno odgovornim principima, ali i podstičemo da iniciraju akcije i pomažu svojim sugrađanima kada god su u prilici.

Sarađujete sa mnogim medijima i kompanijama. Kako biste ocenili današnju sliku korporativne društvene odgovornosti?

- Delta Holding je član upravnog odbora dva najveća društveno odgovorna udruženja u Srbiji, Globalnog dogovora Ujedinjenih Nacija i Foruma za održivo poslovanje. Sve članice karakteriše visoko izgrađena svest i velika posvećenost primeni društveno odgovornih principa poslovanja. Ono što je najvažnije zajedno uključujemo socijalna, ali i mala i srednja preduzeća u društveno odgovorne projekte koje im obezbeđuju održivi razvoj.

Kompletan program konferencije i način prijave pronađite na linku www.color.rs/csrsrbija2016/

Pogledajte još