KREATIVNA RADIONICA „CRTAJMO SRCEM“: Veliki i mali slikari na Akademiji klasičnog slikarstva Univerziteta Educons

Za štafelaje će umesto studenata i profesora ovaj put stati deca iz Dečijeg sela „Dr Milorad Pavlović“ koja će aktivno učestvovati u radionici pod nazivom „Crtajmo srcem“.

Desetoro dece, uzrasta od 8 do 16 godina, će uz diskretnu asistenciju studenata Akademije i njihovih profesora, kroz druženje, crtanje i slikanje, svojim radovima odgovoriti na zadate teme.

Cilj održavanja radionice „Crtajmo srcem“ je da ujedini kreativnost malih i velikih umetnika i da kroz neformalno druženje izbegne stvaranje „savršenog“ likovnog dela i da stvori onakvo delo (crtež ili sliku) u koje će deca ugraditi svoje emocije i iskazati sklonost ka vizuelnom izražavanju.
Sitne korekture, kakve uobičajeno, od svojih profesora dobijaju studenti Akademije, biće usmerene na ukazivanje kako talenat može da se nadogradi učenjem i stalnim radom, što predstavlja siguran put u svet umetnosti.

Akademija klasičnog slikarstva će za svakog učesnika uraditi i poklon majice sa odštampanim radovima, koje će biti naknadno uručene.

O tome kako šta su crtali i kakave su utiske poneli sa radionice učesnici:
Katarina Đurić (16), Jovana Picek (16), Robert Demiri (16), Petar Lukić ( 11), Mladen Pavlović (13), Jovana Ređepović (10), Nemanja Cvejić (14), Kristijan Marković ( 11), Milos Milovanović (11) i najmlađa učesnica Natasa Pavlović ( 8 ) – izvestićemo vas kada se program završi.

Radionica na Akademiji klasičnog slikarstva se održava u okviru šireg programa tradicionalne godišnje manifestacije MAJSKI SUSRETI koja se već osmi put održava na Univerzitetu Educons i obuhvata komercijalne i naučno popularne aktivnosti 11 fakulteta i Akademije klasičnog slikarstva.

Radionica "Crtajmo srcem" je zajednički projekat Spomen zbirke Pavla Beljanskog i Univerziteta Educons i medijski je podržan od strane kompanije Color Press Group.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.