Skulptura Džonija Depa na Mećavniku

MOKRA GORA, 14. januara - Treći Međunarodni filmski i muzički festival Kustendorf svečano je počeo u sredu uveče u Drvengradu na Mećavniku otkrivanjem skulpture američkog glumca  Džonija Depa (Johnnyja Deppa), koji je kao prijatelj i gost Emira Kusturice doputovao u Srbiju.
 
Uz muziku trubačkog orkestra Dejana Petrovića, pobednika prošlogodišnjeg Sabora u Guči, Kusturica je otkrio skulpturu s Depovim likom, u prirodnoj veličini, rad Božidara Nikolića. 

Mnogobrojni obožavaoci netipično-holivovog glumca, među njima najviše mladih koji vole "pirata s Kariba", dugo su čekali taj čin, a kada se Dep pojavio, mogli su samo da ga  fotografišu, ali ne i čuju jer ovaj umetnik ne voli da daje izjave.  Slavni glumac je tek kasnije u bioskopskoj sali rekao da nikada nije bio dobar javni govornik. 

"Hvala Emiru, mom bratu i mojoj drugoj porodici ovde i svima vama za ove momente koje provodim u Drvengradu. Kusturica je za mene inspiracija", naglasio je Dep.

Kusturica mu je uručio specijalno priznanje - Nagradu za buduće filmove, skulpturu drveta razgranate krošnje. Režiser je rekao da je u Depu sreo nekoga ko zrači snagom i jedinstvenom vrstom energije i etikom koju je zadržao kroz sve godine slave. 

Američki glumac je učestvovao i u proslavi Srpske nove godine u Drvengradu.

N.D.

Pogledajte još