Za ponedeljak, 18. januar 2010. godine

BEOGRAD, 17. januara 2010. (Beta) - Dnevni listovi u Srbiji na današnjim naslovnim stranama najviše pišu o izboru novog patrijarha Srpske pravoslavne crkve (SPC), smrti 14-godišnjaka iz Bora posle tuče i o mogućem ukidanju kredita Svetske banke Srbiji.

ALO - Pod naslovom "Putin izgoni 50.000 Srba!", o smanjenju broja radnih dozvola za strance u Rusiji. "Kristijan kupovao drogu u crkvi!", o hapšenju organizatora grupe za preprodaju droge Aleksandra Kristijana Golubovića.

BLIC - "Srbija može da ostane bez već odobrenih kredita", kaže za list šef kancelarije Svetske banke u Srbiji Sajmon Grej. "O tužbama na prvom susretu sa Tadićem", kaže za list novoizabrani predsednik Hrvatske Ivo Josipović. "BIA sme da proverava sudije", tvrdi direktor te službe Saša Vukadinović. "Kristijan preuzeo heroin u crkvi" - o hapšenju Aleksandra Golubovića.

VEČERNJE NOVOSTI - "Gasi se 7.200 firmi", o stupanju na snagu novog zakona o stečaju. "Još skrivaju šta poseduju", tekst o imovini funkcionera. "Mudro je doneti dve deklaracije", kaže o deklaracijama o ratnim zločinima ministar za ljudska prava Svetozar Čiplić.

DANAS - "Ivanović: Nasilna primena značila bi povratak u 1999.", kaže o novoj strategiji za sever Kosova državni sekretar Oliver Ivanović. O zemljotresu na Haitiju u tekstu "Preživeli se otimaju za hranu i vodu". "Srbija nema pristojan hotelski sistem", kaže za list predsednik Međunarodne asocijacije hotela Hasan Aidi.

KURIR - Pod naslovom "Oskrnavili nam trobojku" list piše da je u Sloveniji prilikom otvaranja skijaških trka na Pohorju na srpsku zastavu prišivena hrvatska šahovnica.

POLITIKA - "Kriminalni vozni park", piše list o zapleni automobila kriminalcima. O prijavljivanju imovine državnih preduzeća u tekstu "Prijavljivanje imovine važno za evrointegracije". "Mirno posmatrali prebijanje mladića", piše list o događajima u Boru.

PREŠ - Ministarka pravde najavljuje veliki obračun sa kriminalcima - "Malović: Mafijaši, dosta je bilo!". "Crna Gora duguje 1,5 miliona evra za zakup ambasade!", o dugovanju Crne Gore Srbiji za zakup vile "Crnogorka" u Beogradu.

PRIVREDNI PREGLED - "Ugovor 'Ikarbusa' i 'Brede' ove sedmice", piše list. "Privatizacioni fond krpio budžet?", o tome da nije poznat tok novca iz Privatizacionog registra.

Pogledajte još