Uskoro nove tablice i dozvole

BEOGRAD, 18. januara 2010. (Beta) - Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić najavio je u ponedeljak da će uskoro početi izdavanje novih vozačkih i saobraćajnih dozvola i registarskih tablica.

Govoreći na godišnjoj analizi rada ministarstva u Palati Srbija, Dačić je rekao da će jedan od prioriteta biti i omogućavanje efikasnog i brzog ostvarivanja prava građana, pre svega u oblasti upravnih poslova i izdavanja ličnih dokumenata.

"Da se što više onemogući i spreči maltretiranje građana. Koliko je u našoj moći, sa ograničenim brojem zaposlenih, da se napravi efikasan sistem, da građani brzo i lako mogu da dolaze do ličnih dokumenata. To neće biti lako, pre svega zato što nemamo dovoljno kapaciteta", rekao je Dačić.

Prvobitno je bilo predviđeno da se nove tablice i dozvole izdaju od jula 2008. godine. Izdavanje je odloženo, a mediji su prenosili da su postojali problemi sa štampanjem saobraćajnih dozvola kao i da su nadležni želeli da izbegnu gužve u isto vreme kada je počelo izdavanje biometrijskih pasoša i ličnih karata.

Pogledajte još