NAKON BURNE NOĆI: 10 razloga zašto imate mamurluk

Međutim, nakon burne noći na koncertu, žurke na plaži ili kod prijatelja na vikendici, mnogi imaju veliki problem poznat kao mamurluk. Određene osobe lakše podnose alkohol od drugih, a ako često patite od mamurluka pročitajte u nastavku šta bi moglo biti uzrok tome..

1.To vam je u genima

Da li ste se ikada zapitali zašto neki ljudi mogu bez bojazni da popiju više alkoholnih pića a da se sutradan probude sretni i odmorni, dok kod vas to nije slučaj? Odgovor može biti sakriven u genetici. Istraživači koji su posmatrali jednojajčane blizance došli su do zaključka da se oni osećaju identično nakon burne noći, bez obzira na broj pića koji su popili. Dakle, njihov genetski kod je uticao na to da li će patiti od mamurluka i u kolikoj meri.

2. Netolerantni ste na alkohol

Istina je da je alergija na alkohol veoma retka pojava, ali nije nemoguće da je i kod vas to slučaj. Simptomi netolerantnosti na alkohol se mogu javiti u vidu osipa, otežanog disanja, grčeva u stomaku ili kolapsa, a mogu ih izazvati čak i veoma male količine vina ili piva. Netolerancija na jedan od sastojaka grožđa ili žitarica od kojih se određeno piće pravi, takođe, može uzrokovati ove tegobe, a može izazvatoi i glavobolju, mučninu, žgaravicu..

Šta još može biti uzročnik mamurluka pročitajte OVDE.