BEZ GOLOVA U HUMSKOJ: Partizan bez realizacije, nula protiv Zaglembja

Fudbaleri Partizana nisu uspeli večeras u Beogradu da pobede poljsko Zaglebje u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, pošto su odigrali 0:0.

Partizan je potpuno dominirao, igrao je dobro, stalno je napadao i stvorio je nekoliko odličnih šansi, ali nije uspeo da postigne gol protiv poljske ekipe.

Revanš se igra za sedam dana.

Partizan je od početka utakmice imao inicijativu, dok je poljska ekipa tek povremeno prelazila centar i čekala svoje prilike iz kontranapada. To što se uglavnom igralo ispred kaznenog prostora Zaglebja i što su crno-beli ređali šanse nije dalo rezultata.

Prvi udarac ka golu Zaglebja uputio je Miroslav Vulićević u trećem minutu, posle toga je pokušao Everton, a u 14. minutu i Nemanja Mihajlović, ali je Martin Polaček bio na pravom mestu. To je bila prva dobra prilika Mihajlovića, a do kraja poluvremena imao je još jednu, ali je šutirao pored gola.

U 33. minutu, posle centaršuta Mihajlovića, Miroslav Radović je pokušao glavom, a samo dva minuta kasnije crno-beli su imali najbolju šansu do tada. Posle centaršuta sa desne strane, lopta je stigla na drugu stativu, a Bogosavac je sa šest-sedam metara pogodio prečku.

Crno-bele je oko 10.000 navijača u Humskoj aplauzima ispratilo na odmor, a izabranici Ivana Tomića su i nastavak odigrali u istom ritmu.

Do prve velike prilike čekalo se pet minuta. U 50. minutu Mihajlović je ubacio loptu u peterac iz slobodnog udarca iskosa sa leve strane, lopta je stigla do Đurđića, koji je glavom pogodio prečku.

Od 56. minuta Partizanu je bio olakšan posao pošto je Mihal Papadopulus zaradio drugi žuti karton. U narednih 15 minuta Polaček je zaustavio sjajne udarce Marka Jankovića, Evertona i Mihajlovića.

Zaglebje je u 75. minutu moglo da kazni sve promašaje Partizana. Lukaš Pjatek je posle kontranapada izašao sam ispred Bojana Šaranova, ali je šutirao preko gola.

Crno-beli su do kraja utakmice napadali, ali rezultat je ostao 0:0.

Izvor: Novosti

Pogledajte još