Platini nesiguran oko nove kandidature

PARIZ, 19. januara 2010. (Beta-AP) - Predsednik Evropske fudbalske unije Mišel Platini rekao je da nije siguran da li će se ponovo kandidovati na tu funkciju i da će odluku o tome najverovatnije doneti pre početka Svetskog prvenstva u Južnoj Africi.

Platini je pre tri godine izabran za predsednika UEFA, a do početka sledeće godine mora da odluči da li će se kandidovati za novi mandat. On je u izjavi za današnje izdanje magazina Frans fudbal rekao da će odluku doneti "u narednih šest meseci".

Bivši francuski reprezentativac nije jasno odgovorio da li planira da objavi odluku tokom kongresa UEFA u Tel Avivu u martu.

"Moguće je, možda, ne znam. Srećan sam jer sam predsednik UEFA, ali mogu da budem srećan i na nekom drugom mestu", rekao je Platini.

Mediji navode da su Platiniju ponuđene brojne funkcije, a jedna od mogućih je i mesto selektora reprezentacije Francuske.

Francuski savez će najverovatnije posle završetka Svetskog prvenstva u Južnoj Africi prekinuti saradnju sa selektorom Rejmonom Domenekom.

Pogledajte još