Poraz Viktora Troickog

BEOGRAD, 18. januara 2010. (Beta) - Srpski teniser Viktor Troicki izgubio je od 60. igrača sveta Florijana Majera iz Nemačke sa 1:3 (6:4, 4:6, 6:7, 1:6) u drugom kolu Otvorenog prvenstva Australije.

Troicki je tako učešće na prvom grend slemu sezone i drugu godinu uzastopce završio u drugoj rundi takmičenja.

Ove sezone se, međutim, više očekivalo od 23-godišnjeg Beograđanina, koji je u Melburn stigao kao 29. nosilac, ali nije uspeo da ostvari svoj najbolji rezultat na nekom grend slem turniru.

Drugi reket Srbije je 2008. godine na Otvorenom prvenstvu SAD i 2009. na Vimbldonu stizao do trećeg kola, dok na Australijan Openu nikada nije prolazio drugu rundu.

Činilo se da će u toj nameri i uspeti posle prvog seta duela sa 26-godišnjim Majerom, ali je Nemac uspeo da izjednači, a potom i pređe u vođstvo u verovatno odlučujućem trećem setu koji je odlučen u taj-brejku.

Majer je taj deo igre rešio u svoju korist sa ubedljivih 7:2 i i slomio otpor favorizovanog Troickog, koji je poslednji set do tada izjednačenog meča izgubio za pola sata igre.

Ukupno je meč trajao dva sata i 44 minuta, a Troicki bi uzrok poraza mogao da traži u velikom broju grešaka (18) i lošem drugom servisu, pri kome je osvojio samo 43 odsto poena naspram 62 odsto Florijana Majera.

Troicki će takmičenje u Melburnu nastaviti u dublu u kome će nastupati sa Švajcarcem Markom Kjudinelijem i u prvom kolu igrati protiva Izraelca Dudija Sele i Igora Kunjicina iz Rusije. 

Pogledajte još