Imamo šansu da pobedimo Dansku

LINC, 20. januara 2010. (Beta) - Rukometni reprezentativac Srbije Žarko Šešum izjavio je da je naredni protivnik na Evropskom prvenstvu selekcija Danske vrhunska ekipa, ali da njegov tim ima šansu da pobedi.

Reprezentacija Srbije sutra u 20.15 igra sa selekcijom Danske, aktuelnim prvakom Evrope, u drugom kolu takmičenja u Grupi B na Evropskom prvenstvu.

"Nismo puno gledali juče Dansku protiv Austrije. Sutra ćemo da pogledamo snimak i više da pričamo. Sigurno da je Danska vrhunska ekipa, kao i Island, ali mislim da imamo šanse da pobedimo", rekao jee Šešum agenciji Beta.

On je objasnio da će se ekipa spremati da može da pobedi i da će tako ući u utakmicu.

"Nadam se da ćemo odigrati bolje nego protiv Islanda, kada nismo bili baš sjajni. Tražili smo razloge, analizirali, ali nema puno vremena da se time bavimo, mora da se ide dalje", rekao je Šešum.

Srbija je u prvom kolu, na meču protiv Islanda, golom u poslednjih 30 sekundi uspela prvi put da izjednači i da osvoji bod, dok je Danska pobedila domaćina Austriju sa 33:29.

"Ako budemo igrali odbranu kao što znamo, čvrsto, muški, to može da bude velika prednost za nas. Trudićemo se da ih 'pretrčimo', da forsiramo brzu igru i da iskoristimo njihovu igru", rekao je Šešum.

Golman Darko Stanić naglasio je da je Srbija prošle godine na Svetskom prvenstvu izgubila od Danske utakmicu u poslednjoj sekundi, a da je sada tako počela takmičenje na EP.
"Sada smo mi imali sreće protiv Islanđana. Mislim da je došlo vreme da protiv Danaca odigramo jednu dobru utakmicu i da je iskusno privedemo kraju. Treba taktički da budemo mudri. Očekujem mnogo bolju igru i naravno pobedu", rekao je Stanić agenciji Beta.

On je dodao da je danas sigurniji u pobedu protiv Danske, nego što je bio juče.

"Na ovakvim takmicenjima nema vremena da se analiziraju utakmice koje se odigraju. Skoro sam zaboravio prošli meč. Naravno da nam je podigao moral i dao nam šansu da odigramo najbolje što možemo, da popravimo utisak iz prvog meča", rekao je Stanić.

Selektor Srbije Sead Hasanefendić istakao je da je ekipa umorna i da se to videlo u prvom meču sa Islandom.

"Naš cilj je da osvežimo igrače. Mi smo u fazi formiranja novog načina igre, novog načina ponašanja. Malo se zaboravilo da smo igrali protiv vicešampiona Olimpijskih igara, da sutra treba da igramo sa evropskim šampionom, a mi smo prvi put na Evropskom prvenstvu", rekao je Hasanefendić agenciji Beta.

On je dodao da je normalno da se akumulirao umor, ali da je takva situacija i sa drugim ekipama.

"Osveženjem ekipe i ovim stimulansom od jednog boda u prvom kolu, možemo da dođemo u situaciju da još jače igramo, agresivnije, a to je ono čemu i težimo", rekao je Hasanefendić.

Pogledajte još