Nećemo dozvoliti ucenu države

BEOGRAD, 20. januara 2010. (Beta) - Ministar ekonomije Srbije Mlađan Dinkić izjavio je u sredu da vlada neće dozvoliti javnim preduzećima koja traže povećanje zarada da je ucenjuju i poručio svima kojima se to ne sviđa da traže drugo radna mesta, a da će njihova ponuditi onima koji nemaju posao.

"Ako neko bude hteo da ucenjuje državu i kaže niste mi dali da povećam cenu struje da bih svoju platu od 50 hiljada još više uvećao na račun penzionera koji ima ispod 10 hiljada i zato zavrćemo slavinu pa nema struje, to je onda ucena države", kazao je Dinkić dodajući da do povećanja struje od 20 odsto sigurno neće doći.

Dinkić je još rekao da nema nameru da ide u Kuršumliju poručivši radnicima "Kopaonika" i konfekcije "7. juli", koji više dana blokiraju put Niš-Priština, da se o problemima mora razgovarati.

"Ne pada mi na pamet da idem u Kuršumliju pod ovakvim uslovima. Ako neko blokira put misleći da će neki državni funkcioner doći na razgovor grdno se vara", poručio je Dinkić nakon razgovora sa predstavnicima opštine Kuršumlija.

"Ako radnici ne veruju onome što ja pričam neka idu kod nekog drugog da traže rešenje. Ako ne žele da razgovaraju mogu da shvatim, ali neće im pomoći Legijin advokat, niti izaslanici opozicionih partija da nađu rešenje za pokretanje proizvodnje", kazao je Dinkić.

Pogledajte još