Đoković lako pobedio Istomina

BEOGRAD, 23. januara 2010. (Beta) - Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u osminu finala Otvorenog prvenstva Australije, pošto je pobedio Uzbekistanca Denisa Istomina sa 3:0, po setovima 6:1, 6:1, 6:2.

Osvajač Australijan opena iz 2008. godine i treći nosilac turnira odigrao je jako dobar meč i nije pružio 103. igraču sveta nijednu šansu, pošto je od početka diktirao tempo.

Srpski teniser Novak Đoković ocenio je da je odigrao najbolji meč na Otvorenom prvenstvu Australije, ali je istakao da njegov protivnik nije igrao najbolje moguće.

"Ovo mi je verovatno najbolji meč od dosadašnja tri, ali, opet, ne mislim da je moj protivnik igrao na nivou na kome je mogao. Pomagao mi je sa mnogo neiznuđenih grešaka i nismo imali neke dugačke poene. Zbog togao sam samo želeo da zadržim koncentraciju i pobedim što pre", rekao je Đoković.

Sledeći protivnik Đokovića biće Poljak Lukaš Kubot, koji je treće kolo prošao bez borbe, jer se njegov rival Mihail Južnji iz Rusije povukao zbog povrede zgloba.

"Pričali smo o tome (finalu beogradskog turnira) u svlačionici. Dobar je igrač, a u poslednjih oko godinu dana igra najbolje u karijeri...Vrlo je agresivan i težak. Znam kako igra učiniću sve da se dobro spremim", rekao je Đoković na konferenciji za novinare u Melburnu.

On je rekao da mu prija što se ove godine poklanja manje pažnje na njega i naveo da ima mnogo dobrih igrača na turniru ove godine, ali je posebno istakao Nikolaja Davidenka.

"Mislim da Davidenko zaslužuje više pažnje. Igra najbolje u karijeri. Nalazi se u seriji i sigurno je jedan od igrača koji ove godine mogu da osvoje titulu. Tu su, naravno, i (Rodžer) Federer, (Rafael) Nadal, (Endi) Marej, (Huan Martin) Del Potro. Mislim da navijači mogu da uživaju u muškom žrebu i čekaju ko će osvojiti titulu", rekao je Đoković.

Pogledajte još