Lopez osvojio WBO pojas

NJUJORK, 24. januara 2010. (Beta-AP) - Bokser Huan Manuel Lopez osvojio je šampionski pojas u superpero kategoriji u verziji Svetske bokserske organizacije, pošto je u sedmoj rundi nokautirao Stivena Luevana.

U prvoj borbi večeri u Njujorku, mlada nada Juriorkis Gamboa odbranio je WBA titulu neočekivanim i spektakularnim nokautom u drugoj rundi nad iskusnim izazivačem Rodžersom Mtagvom. 

"Gledao sam snimke i znao sam da pobeda čeka. Osećao sam da pogađam, ali sam iznenađen koliko je mogao da podnese", rekao je Lopez.

Portorikanac se borio mnogo disciplinovanije nego u svojoj poslednjoj borbi, kada je u oktobru jedva "preživeo" Mtagvu i dobio ga na poene.

Popularni "Huanma" je bio dominantan u pero kategoriji, ali je prešao u sledeću da bi izazvao šampiona. Početkom sedme runde je uzdrmao Luevana, a onda ga je konačno priterao uz konopce i sjajnom kombinacijom bacio na pod.

Luevano je uspeo da se podigne na noge pre nego što je brojanje došlo do 10, ali je sudija Bendži Estevez prekinuo borbu.

"On je sjajan borac i odlično udara. Blokirao sam tu desnicu tokom cele borbe, ali je na kraju prošla", rekao je Luevano, čije je levo oko bilo zatvoreno.

To je bila prva borba za Luevana još od avgusta, kada je zbog diskvalifikacije pobedio Bernabea Konsepsiona.

Luevano je tada vodio kod sudija na kraju sedme runde, ali Konsepsion nije čuo gong i nastavio je da ga udara dok ga nije poslao na pod. To je sudijama bilo dovoljno da ga diskvalifikuju.

Meč u prepunoj maloj sali predstavljao je i malo okupljanje slavnih portorikanskih boksera. Prvo je oduševljenje publike izazvao dolazak legendarnog Feliksa Tita Trinidada, a potom se u hali pojavio i Migel Koto.

Pogledajte još