Doček Kineske nove godine

ČAČAK, 24. januar 2010. (FoNet) - Vlasnik Turističke agencije "Čvorak" iz Čačka Slobodan Čvorović izjavio je za FoNet da će organizovati za sve Kineze, koji žive i rade u tom gradu, doček Kineske nove godine u prostorijama svoje agencije 13. februara. 

"U Čačku živi oko četrdesetak Kineza i želim da se svi okupe na jednom mestu i proslave svoju Novu godinu. Ja hoću da za neke ljude napravim ono što se zove radovanje."

"Oni doček svoje Nove godine obično provode sa članovima porodice, ali ove godine, neka se njihove porodice presele u prostorije agencije i da svi zajedno proslavimo ovaj praznik", izjavio je on.

Prvi put kada je čačanskim Kinezima ponudio tako nešto, dobio je veoma čudan odgovor, istakao je Čvorović, dodajući da su mu tom prilikom rekli "da oni uglavnom nemaju vremena za slavlja i da im je posao preči od praznika".

"Nova godina za njih je u znaku tigra i predstavlja hrabrost, samopouzdanje, optimizam i dinamičnost. Kinezi su drugačijeg mentaliteta i shvatanja, pa im je nezamislivo, da neko njima u čast organizuje nešto posebno za tako važan datum."

Od svoje ideje, Slobodan ne odustaje, pa je odlučio da im pošalje pozivnice, na kineskom i srpskom jeziku.

Kako je rekao, na proslavu će pozvati i predstavnike ambasade te zemlje u Srbiji.

Pogledajte još