Stouk iznenadio Arsenal, Mančester Siti siguran

BEOGRAD, 24. januara 2010. (Beta) - Fudbaleri Arsenala neočekivano su završili takmičenje u FA Kupu Engleske, pošto su izgubili od Stouk Sitija sa 1:3 na utakmici četvrtog kola tog takmičenja.

Takmičenje u FA kupu ranije su završili i Liverpul i Mančester junajted, pa je od takozvane "velike četvorke" engleskog fudbala kandidat za trofej još samo Čelsi.

Dvostruki strelac za Stouk bio je Rikardo Fuler, koji je prvi gol postigao posle samo 70 sekundi igre. Treći gol za domaći tim bio je delo Dina Vajtheda.

Brazilac Denilson postigao je jedini pogodak za Arsenal, za koji je danas prvi put posle četvorogodišnje pauze nastupio i povratnik u londonski tim Sol Kempbel.

Iskusni odbrambeni fudbaler je prethodni meč za Arsenal igrao 2006. godine u porazu od Barselone od 2;! u finalu Lige šampiona u kome je bio strelac. Kasnije je napustio ekipu, ali će do kraja sezone, ipak, nositi dres Arsenala.

Trener Arsenala Arsen Venger na utakmici sa Stoukom izvršio je čak devet izmena u odnosu na sastav koji je ranije ove nedelje pobedio Bolton sa 4:2.

"To je jednostavna selekcija. Kada pogledate naš raspored morate da uvidite da ne možemo svaki put da igramo sa istih 11 fudbalera", kazao je Venger, podsećajući da njegov tim u narednih 14 dana igra sa Aston Vilom, Mančester junajtedom, Čelsijem i Liverpulom.

Mančester Siti se, za razliku od Arsenalovog ponovnog susreta sa Kempbelom, u pobedi nad Skantorpom od 4:2 na drugoj utakmici dana oprostio od Brazilca Robinja.

Brazilski reprezentativac je ranije danas najavio da će napustiti Mančester, a mediji u Engleskoj prenose da će se on vratiti u Santoš za koji će nastupati na pozajmici.

Robinjo se od "građana" oprostio postigavši poslednji, četvrti gol, a bio je i asistent Martinu Petrovu kod prvog pogotka.

Pogledajte još