STIŽE SERIJA O NEMANJIĆIMA: Mićanović, Ćetković i Glogovac u glavnim ulogama!

Kako saznaju "Novosti", Vojin Ćetković će glumiti Stefana Prvovenčanog, uloga Svetog Save poverena je Draganu Mićanoviću, a Vukana Nemanjića glumiće Nebojša Glogovac.

Njihovu polusestru igraće Nada Šargin, a ostale uloge dobili su Sloboda Mićalović, Ivana Mihić, Miodrag Miki Krstović. Serijal će se snimati u produkciji RTS-a, a reditelj je Marko Marinković, a scenarista je Goran Mihić.

- Smatram da će ovo biti i najveća produkcija RTS-a ove godine. Nadam se da će svi glumci pristati, a ja sam odbio brojne ponude da bih izabrao baš ovu ulogu i nadam se da nisam pogrešio - rekao je Vojin Ćetković za "Novosti".

Snimanje bi trebalo da traje četiri meseca i to na autentičnim lokacijama među kojima su Studenica i Crkva Svetog Petra i Pavla u Novom Pazaru. Kako otkrivaju Novosti, Smederevksa tvrđava predstavljaće generalne kulise za Hilandar.

- Trebaju nam zimske scene koje uključuju snegove, zato moramo krenuti u martu - rekao je Marko Marinković za "Novosti".

Serija će imati 12 epizoda čije se emitovanje može očekivati krajem ove godine u kojoj se obeležava 800 godina od krunisanja Stefana Prvovenčanog.

Izvor: blic.rs

Pogledajte još