Uprava Zvezde tvrdi da radi po zakonu

BEOGRAD, 27. januara 2010. (Beta) - Uprava Fudbalskog kluba Crvena zvezda istakla je da tokom njenog mandata nije bilo nezakonitih radnji prilikom prodaje fudbalera, a da za ranije transfere ne može da odgovara.

"Nova uprava FK Crvena zvezda izabrana je 26. maja prošle godine. Za ovih osam meseci klub je realizovao samo dva transfera, čija je vrednost veća od milion evra", navodi se u saopštenju Zvezde dostavljenom agenciji Beta.

"To su transferi Nenada Milijaša u engleski Vulverhempton, čija je vrednost 2,9 miliona funti, i Igora Burzanovića u japansku Nagoju, čija je vrednost million evra", dodaje se u saopštenju.

Podseća se i da su Milijaš i Burzanović u Zvezdu došli pre sadašnjeg rukovodstva, da je sav novac od njihovih transfera uplaćen na račun kluba i da je uredno plaćen porez.

"Mi radimo javno i transparentno, objavljujemo svaki podatak o dugovima ali i prihodima i jedini smo klub u zemlji koji to čini", ističe se u saopštenju objavljenom povodom pisanja današnjeg beogradsko lista Kurir.

Taj dnevni danas tvrdi da su braća Darko i Duško Šarić, za kojima je raspisana Interpolova poternice zbog sumnje da su organizovali krijumčarenje kokaina, prala novac preko Crvene zvezde.

Čelnici Zvezde su odlučno negirali te optužbe, ali sa ogradom da ne mogu da garantuju za prethodne uprave.

"Da li su se u prethodnom periodu, tokom rukovođenja nekih drugih ljudi, u klubu dešavale čudne stvari sa transferima - nije pitanje za Zvezdu. Da je sve bilo u redu, ne bi nam bio ostavljen dug od 27 miliona evra", naglašava se u saopštenju.

"Sa velikim zadovoljstvom ćemo pratiti svaku istragu o transferima koja se, eventualno, bude sprovodila, jer, ako je bilo nezakonitosti, najviše je oštećena Crvena zvezda", ocenjuju crveno-beli i podsećaju da su već mnogo puta sarađivali sa istražnim organima koji su ispitivali na desetine transfera u klubu.

Uprava Zvezde je izrazila i uverenje da je pisanje Kurira deo kampanje čiji je cilj destabilizacija kluba.

Spekulacije da je u nelegalnim aktivnostima učestvovao i sportski direktor Zvezde Ivan Adžić "crveno-beli" su odbacili uz ocenu da njemu podmeću upravo oni koji su zarađivali na tom klubu.

"Ovo nije prvi pokušaj podmetanja lažnih prica o Ivanu Adžiću, i to uglavnom od ljudi koji su više nego dobro zarađivali sa prošlim upravama, a sada zahvaljujući Adžiću ne smeju da priđu "Marakani" dok ne objasne novoj upravi sve svoje poslove", navodi se u saopštenju Zvezde.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.