#AutoForum2017 - Bratislav Kocić: Bosch trenutno okupira umrežavanje svih uređaja u našoj okolini!

#AutoForum2017okupio je relevantne stručnjake i brendove iz oblasti automobilizma, predstavnike obrazovnih institucija, kao i predstavnike Uprave carine i udruženja uvoznika.

Forum je otvorio Mihailo Vesović, zamenik generalnog menadžera Privredne komore Srbije, koji je istakao da ne postoji privreda i država koja nema svoju automobilsku industriju u vrhu. Vesović je naveo da svi trendovi koji dolaze u automobilskoj industriji ne mogu da se sprovode autonomno, da moraju biti povezani svi, država, industrija, institucije... Prisutnima se na otvaranju obratio i Matijas Kleva, prvi sekretar, šef departmana za ekonomske odnose Ambasade Italije, koji je istakao da je autoindustrija veoma značajna za italijansku ekonomiju, ali ne samo u pogledu ekonomije već i inovacija koje utiču na celokupnu ekonomiju i sve druge grane privrede.

Na panelu "Izazovi primene autonomnih / samovozećih automobila", kao i na panelu "Autoindustrija kao pokretač unapređenja znanja i veština radne snage", učestvovao je Bratislav Kocić- Bosch, koji nam je tokom konferencije rekao:

"Kompanija Bosch je lider što se tiče inovacija sa preko 40 patenata dnevno i sa ogromnim ulaganjem na godišnjem nivou što se tiče noviteta, ne samo u automobilskoj, nego u svim sferama industrije. Trenutno našu firmu zaokupiraju takozvani Internet of Things..."

Kompletan razgovor poslušajte u videu:

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.