Tošić debitovao za Keln, Bajern ubedljiv

BEOGRAD, 30. januara 2010. (Beta) - Srpski reprezentativac Zoran Tošić debitovao je za tim Kelna, koji je u Frankfurtu pobedio Ajntraht sa 2:1 u 20. kolu Bundeslige i osvojio važne bodove u borbi za opstanak u prvom rangu takmičenja u nemačkom prvenstvu.

Tošić je na terenu zamenio Tanera Jalčina u 54. minutu susreta kada je rezultat još bio 0:0.

Ubrzo je Maniš Keln doveo u vođstvo od 1:0, Kris je postigao izjednačujući gol za Ajntraht, da bi pobedu Kelnu doneo autogol Marka Rusa u 84. minutu.

Keln se tako probio do 12. mesta na tabeli sa 24 osvojena boda u dosadašnjem toku sezone.

Prvo mesto je ponovo preuzeo Bajern, koji je u Minhenu savladao Majnc sa 3:0 golovima Danijela van Bujtena, Marija Gomesa i Arjena Robena u drugom poluvremenu. Golman Hans-Jerg But prethodno je promašio penal za Bajern, koji sada ima 42 boda.

Jedan manje osvojili su Šalke, koji je golovima Kevina Kuranjija i Lukasa Šmica na svom terenu savladao Hofenhajm sa 2:0, i Bajer, koji će sutra u Leverkuzenu dočekati Frajburg.

Drugu sutrašnju utakmicu igraće Štutgart i Borusija iz Dortmunda. 

Najefikasniji današnji susret igrao se u Menhengladbahu gde je Borusija pobedila Verder iz Bremena sa 4:3, pošto je sve golove postigla u prvih 35 minuta meča.

Siguran je bio i Nirnberg, koji je uz het-trik Albanca Alberta Bunjakua savladao domaći Hanover sa 3:1.

Duel Herte iz Berlina i Bohuma završen je bez golova, a pobednika nije bilo ni na prvom meču kola u kome su Hamburg i aktuelni šampion Volfsburg sinoć igrali 1:1.

Pogledajte još