MEĐUNARODNI DAN FIZIČKE AKTIVNOSTI: Otkrijte kakva je uloga magnezijuma za vaše zdravlje

0

Krećite se! Fizičkom aktivnošću do zdravlja i dobrog raspoloženja

Da li ste znali da se 10. maj obeležava kao Međunarodni dan fizičke aktivnosti? Ukoliko veći deo dana sedite za kompjuterom, slobodno vreme provodite u lazy bagu gledajući omiljenu seriju, koristite lift do drugog spratai nedovoljno ste fizički aktivni,vreme je da se aktivirate i promenite vaše navike.

Redovna fizička aktivnost ima izuzetan značaj u očuvanju i unapređenju fizičkog i mentalnog zdravlja u svakom životnom dobu. Ona smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti, dijabetesa, doprinosi normalnoj funkcionalnosti mišića, boljoj koncentraciji i dobrom raspoloženjujer smanjuje stres i nervozu.

Prilikom svake fizičke aktivnosti, dolazi do pojačanog znojenja, aktiviraju se mišići, gubi se tečnost i elektroliti zato je veoma važno da vodimo računa da pre, u toku i posle fizičke aktivnosti nadoknadimo gubitak minerala a najbolji način je balansiranim unosom prirodnih namirnica i vode bogate prirodnim magnezijumom.

Unosom 1l Mg Mivela vodeobezbedićetevašem organizmu dnevnu dozu magnezijuma kojije neophodan za pravilan rad mišića i stabilan rad srca, ali ne zaboravite da ovaj mineral smanjuje i umor i iscrpljenost idoprinosi boljoj koncentraciji. Ne samo da ćete se bolje osećati nakon fizičke aktivnosti već ćete biti i bolje raspoloženi i efikasniji za posao kojim se bavite.

Brzo hodanje, šetnja, vožnja bicikla i rolera, ples, penjanje uz stepenice, plivanje, sve je ovo fizička aktivnost. Aktivirajte se, provodite vreme u prirodi ine zaboravite bočicu Mg Mivela vode jer to je pravi put do zdravlja.

Foto: Promo

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.