Pobede Liverpula i Aston Vile

BEOGRAD, 30. januara 2010. (Beta) - Fudbaleri Aston Vile savladali su u Londonu ekipu Fulama sa 2:0, a tri boda u 34. kolu Premijer lige osvojio je i Liverpul, aktuelni vicešampion Engleske.

Liverpul je na svom Enfild stadionu uz pogodak Dirka Kajta i autogol Kevina Dejvisa savladao Bolton sa 2:0 i sa 41 bodom zadržao se na petom mestu na tabeli.

Totenhem je sa bodom više na četvrtom mestu, poslednjem koje vodi u Ligu šampiona naredne sezone.

"Pevci" iz Londona danas su bili na korak od osvajanja sva tri boda na gostovanju kod Birmingem Sitija, pošto su golom Džermejna Defoa vodili do poslednjeg minuta utakmica, kada je konačan rezultat 1:1 postavio Lijam Ridžvel.

Drugi tim iz Birmingema Aston Vila, koji je šesti sa 40 bodova, do pobede nad Fulamom stigao je zahvaljujući dvostrukom strelcu Gabrijelu Agbonlahoru.

Hal i Vulverhempton su podelili plen odigravši nerešeno 2:2 na utakmici dva tima koja se bore za ostanak u Premijer ligi.

Pobednika nije bilo ni u susretu Vigana i Blekburna 0:0, dok je Tim Kejhil pogotkom u 84. minutu doneo Evertonu pobedu nad Viganom.

Poslednju utakmicu večeri igraće Barnli i vodeći Čelsi, koji ima 51 bod. Drugoplasirani Mančester junajted sakupio je 50, a sutra će u Londonu gostovati kod Arsenala, koji ima 49 bodova.

Mančester Siti sutra će biti domaćin fenjerašu Portsmutu i pokušati da se pobedom izjednači sa Liverpulom na petom mestu.

Pogledajte još