PREPORUKA ZA DANAS: Suzana Perić – festival, balet, manifestacija, predstava, koncert

Rođena je u Sarajevu gde je završila osnovnu i srednju školu, a devedesetih godina preselila se u Nemačku kako bi upisala AMD, jednu od najprestižnijih škola mode u Dizeldorfu. Kolekcije koje stvara kontinuirano naglašavaju i ističu ženstvenost, a njen kreativni proces, kao kod većine umetnika, uslovljen je i sinhronizovan sa njenim lični razvojem i rastom. Suzana smatra da je u svakoj situaciji najvažnije biti čovek, a svoju ćerku Tifani smatra najlepšim poklonom.

Danas čitaocima našeg portala preporučuje svoje favorite kada je reč o manifestacijama, festivalima, kao i pozorišnim, baletskim i koncertnim izvođenjima.

Foto: Promo

FESTIVAL "BELEF"

S obzirom na to da imam reviju u okviru ovogodišnjeg 26. BELEF-a 25. juna, moja preporuka je na prvom mestu nesumljivo ovaj festival koji donosi dobru i kvalitetnu muziku i koncerte, lepe predstave, kao i baletska izvođenja… Mnogi će ovog leta ostati u Beogradu i ovaj festival će im sigurno omogućiti da uživaju u njemu od 23. juna do 23. jula 2017. godine.

www.belef.rs

Foto: Promo

BALET "KRALJICA MARGO"

Druga preporuka bi bila balet "Kraljica Margo" koja se već punih 12 godina sa velikim uspehom igra na sceni Narodnog pozorišta. Ono što je meni zanimljivo je da je muziku uradio sada već čuveni Goran Bregović koji je Sarajlija, baš kao i ja. Poznajemo se i baš cenim njegov rad. Pogledala sam ovaj balet 15. juna kada je Goranu Bregoviću bilo uručeno veliko priznanje Narodnog pozorišta.

www.narodnopozoriste.rs

Foto: Ilustracija/Pixabay.com

MANIFESTACIJA "NOĆ KNJIGE"/"MUZEJ U SRCU GRADA"

Uvek se trudim zajedno sa ćerkom Tifani da posetim manifestaciju "Noć knjige" koja je ove godine održana 16. juna u Beogradu. To je bila prilika da se po najpovoljnijim cenama kupe najnoviji svetski hitovi, knjige domaćih autora, knjige za decu i druga izdanja. Ali meni se najviše sviđa ta gužva u knjižarama kao i zanimljivi ljudi koje sretnem tamo. Takođe, Narodni muzej u Beogradu organizuje manifestaciju "Muzej u srcu grada" tokom letnjih meseci u Muzeju Vuka i Dositeja. Programi su namenjeni svim sugrađanima i posetiocima Beograda, a sastoje se od niza aktivnosti osmišljenih i za decu i za odrasle, koje nisu uvek karakteristične za muzejske prostore. Recimo u subotu je bio trening tai či čuan-a, u zelenom dvorištu Muzeja Vuka i Dositeja, koji je predstavio drevni kineski sistem vežbanja.

www.narodnimuzej.rs
www.laguna.rs

Foto: Promo

PREDSTAVA "USPAVANA LEPOTICA"

Nedavno sam pogledala predstavu pozorišta Boško Buha "Uspavana lepotica" u režiji Tanje Mandić Rigonat. Dopala mi se predstava, iako je dečija ipak je poučna i za roditelje, a meni kao kreatoru dopali su se i kostimi koje je uradila Ivana Vesić.

www.buha.rs

Foto: Promo

KONCERT "SANJA ILIĆ I BALKANIKA"

Nadam se da su oni koji su imali vremena da odu malo van grada bili na koncertu Sanje Ilića i Balkanike u okviru manifestacije Bojčinskog kulturnog leta 17. juna. Tako blizu grada, a tako lepo i opuštajuće.

www.sanjabalkanika.com

Autor: Marija Milošević

Pogledajte još