Soković i Šekularac na slobodi

PODGORICA, 10. februara 2010. (Beta) - Dvojica crnogorskih državljana, Goran Soković i Dejan Šekularac koje Srbija sumnjiči za šverc više od dve tone kokaina iz Južne Amerike, pušteni su kasno sinoć iz zatvora kod Podgorice, jer je tužilaštvo ocenilo da nema osnova da protiv njih pokrene krivični postupak u Crnoj Gori.

Sokovićev advokat Borivoje Đukanović rekao je medijima da protiv dvojice crnogorskih državljana "ne postoje dokazi", kao i da je istražni sudija Višeg suda u Podgorici Miroslav Bašović obustavio postupak i ukunuo im pritvor.

Uoči isteka roka za donošenje odluke u vezi sa Sokovićem i Šekularcem, crnogorsko državno tužilaštvo je saopštilo da je srpski tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević "odložio pružanje pravne pomoći po zamolnici Crne Gore radi eventualnog pokretanja krivičnog postupka" pred crnogrskim pravosudnim organima.

Državna tužiteljka Ranka Čarpić je u saopštenju navela da tužilaštvo Srbije crnogorskim kolegama "neće da dostavi tražene podatke i dokaze do pravosnažnog okončanja jedinstvenog krivičnog postupka, koji se protiv Sokovića, Šekularca i još 19 osoba" vodi u Srbiji. Tužilaštvo Srbije je, kako se dodaje, procenilo da bi dostavljanje traženih podataka i dokaza "moglo ugroziti nesmetano vođenje započetog krivičnog postupka u Srbiji".

Pogledajte još