BALESTRIN PREDAH U SPLENDIDU: Fasciniran sam Jelenom Savojskom!

„Opera i moda - Renato Balestra “ svojom kocepcijom je prevazišla standard modnog show-a i na pistu unela dah tetatra. Spektakl je upotpunjen crvenom haljinom sa izvezenim crnogorskim grbom – što je bio Blaestrin omaž zemlji, koja ga, kako ističe posebno inspiriše .

Miljenik Imelde Markos, brojnih kraljvskih porodica ali i svetske modne scene, Balestra je nakon uspešnog modnog predstavljanja, ogromne medijske ali i pažnje meštana i turista  poslednjeg dana boravka u Crnoj Gori malo mira potražio je, i kako kaže našao u hotelu Splendid u Bečićima. Večeru u njegovu čast za njegovu kćerku, ličnu asistentkinju koja za njega radi gotovo pola veka i par najbližih saradnika - priredio je suvlasnik hotela Žarko Radulović sa saradnicima .

“Ako je Crna Gora oaza u Mediteranu , onda je ovaj hotel oaza u njoj”, rekao nam je Balestra tokom večere .

Brojni italijani koji su se zadesili na terasi restorana nisu mogli da odole da mu priđu i sa najvećim uvažavenjem mu čestitaju na uspehu . Upadljivo su ga oslovaljavali sa “Maestro “ duboko se klanjajući modnom znalcu .

“Crna Gora je uvek mesto koje me inspiriše na neke nove romantične kolekcije, a inspiracija ne dolazi tako često .Posebno sam očaran životom i humanitarnim radom kraljice Jelena Savojske. Premda sam mnogo znao o njoj kao jednoj od najvoljenijih italijanskih kraljica, moment kada sam na Cetinju ugledao njen portret je moment kada sam shvatio zašto smo je mi italijani toliko voleli. Njen kraljevski stav, iskrena ljubav prema Emaneulu do samog kraja, insipirsali su me da haljinu koju sam nameravo da posvetim kraljici Margariti niskama bisera ipak posvetim njoj – princezi iz Crne Gore, našoj plemenitoj kraljici“ , nagalasio je Balestra.

U Crnoj Gori ga kaže fascinira jednostavnost u svemu: od ophođenja ljudi njihovih lepih lica do jednostavno pripremljene, a kako ističe, savršeno ukusne hrane. Taj kompliment su u Splendidu odmah uvažili i već sutradan svom restoranu Promenada na obali mora za uvaženog gosta priredili ručak na kojem je ostao sve do poletanja za Rim.

Modni mag u desetoj deceniji - ne staje. Nakon Rima, poslom odlazi u London, a potom i u Majami. Tamo će nakon obaveza neko vreme i odmarati u svojoj kući u gradu koji kako kaže, pruža toliko zabave koju nikada ne propušta .”A i da se pripremim za posetu Beogradu na jesen“, šarmantno je objasnio na odlasku iz Splendida .

 

Pogledajte još