Više od pola miliona potpisa građana za izbore

BEOGRAD, 15. februara 2010. (Beta) - Srpska napredna stranka je prikupila više od pola miliona potpisa građana za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora u Srbiji, saopštila je u ponedeljak ta stranka.

"Izjava predsednika Demokratske stranke Borisa Tadića da većina ljudi u Srbiji nije za izbore jasno pokazuje da čelnici režima nemaju kontakt sa stvarnošću i željama građana Srbije da sebi i budućim generacijama obezbede promene, bolji život i perspektivu', navedeno je u saopštenju.

SNS tvrdi da je do sada sakupila 511.000 potpisa za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora. Ta stranka je optužila vlast u Srbiji da planira da proda "Telekom" i druga javna preduzeća kako bi pokrila budžetski deficit.

SNS je naveo da prodaja tih preduzeća ne bi bila u interesu građana već samo vlasti. "SNS smatra da su vanredni parlamentarni izbori jedino rešenje za izlazak zemlje iz teške ekonomske i političke krize i nastaviće prikupljanje potpisa za njihovo raspisivanje", navedeno je u saopštenju.

Pogledajte još