Letnja pića stanjuju struk

Gazirani zaslađeni sokovi i hladno pivo prijaju na letnjoj žegi, ali ne čine uslugu vašem stomaku. Međutim, neka letnja pića možete da pijete bez ikakve griže savesti, čak mogu da vam pomognu da smanjite obim struka i održite lepu liniju.

Limunada - Ako ne možete da pijete dovoljno obične vode (mada je ona najbolji izbor), iscedite u nju malo limuna, bez šećera.

Smuti od lubenice ili dinje - Ako ne dodajete šećer u ovaj ukusni napitak, možete da ga pijete bez ograničenja. Ne samo da hidrira, nego je i pun nutrijenata i supstanci koje pomažu u borbi protiv masnih naslaga. Osim što vam pomaže da ugasite žeđ i smanjite struk, dinja i lubenica takođe štite organizam od sunca. Isecite unutrašnji deo lubenice ili dinje na kocke i izmiksajte u sokovniku ili blenderu.

Sveže ceđeni sok od grejpfruta - Razredite ga vodom i pijte bez šećera.

Hladni zeleni čaj - Ubrzava metabolizam i smanjuje masne naslage, redovno konzumiranje pomoći će vam da istopite salo na stomaku, pod uslovom da u čaj ne dodajete šećer.

Ledeni čaj od mente - Nadimanje i loša probava često su uzrok otečenog stomaka. Menta je efikasan lek za te tegobe i u kratkom roku možete da "splasnete". Za bolji ukus, čaju dodajte malo limuna, nikako šećer jer izaziva nadimanje i čaj nema nikakvog efekta.

Izvor: Novosti
Foto: Ilustracija/Pixabay

Pogledajte još