Lion pobedio Real

BEOGRAD, 16. februara 2010. (Beta) - Fudbaleri Olimpik Liona pobedili su na svom terenu Real Madrid sa 1:0, u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona.

Jedini gol na utakmici postigao je Žan Makun u 47. minutu.

Lion je dominirao tokom prvog poluvremena, više držao loptu, ali domaći u toj deonici nisu uspeli da postignu gol i iskoriste slabu igru Reala.

Sidni Govu je na početku utakmice imao dve šanse, ali nije ozbiljno zapretio golmanu Reala Ikeru Kasiljasu. Francuski tim u tim trenucima nije uspeo da iskoristi terensku inicijativu, pošto su Sesar Delgado i Lisandro Lopes u nekoliko navrata bili neprecizni.

U nastavku nije bilo ozbiljnijih šansi. Fudbaleri su bili bez ideje, ali igrali su grubo, zbog čega je sudija Martin Atkinson u prvom poluvremenu dodelio četiri žuta kartona, od čega tri igračima Reala.

Najbolju priliku u prvom poluvremenu propustio je Delgado. On je u 39. minutu iz voleja pokušao da savlada Kasiljasa, ali je pogodio stativu.

U 47. minutu utakmice Lion je poveo. Makun je primio loptu na polovini terena koja pripada Realu i krenuo ka golu, Raul Albiol je pokušao da ga spreči, ali je Kamerunac snažnim udarcem sa 25 metara uspeo da savlada golmana Reala.

Domaći su mogli da udvostruče prednost u 57. minutu, posle akcije u kojoj su učestvovali Miralem Pjanić i Lisandro, ali je Argentinac glavom loptu prebacio preko gola. Minut kasnije, francuski tim je imao dobru šansu, ali Lisandro nije uspeo da iskoristi lošu intervenciju Kasiljasa.

Lion je nastavio sa napadima, Ali Sisoko je u 62. minutu izbio ispred golmana gostiju, ali je Kasiljas odlično intervenisao. U nastavku akcije Real je bio u šansi, ali je čuvar mreže Liona Ugo Loris zaustavio udarac Gonsala Iguaina.

Real je nakon toga krenuo nešto angažovanije, Kristijano Ronaldo je u dva navrata bio u šansi, ali nije ozbiljnije ugrozio gol protivnika. Pokušao je i bivši igrač Liona Karim Benzema, koji je u 70. minutu ušao u igru, ali ni on se nije dobro snašao.

Serhio Ramos je u 80. minutu neometan sa šest metara glavom prebacio gol, a posle tri minuta ni Esteban Granero nije bio precizan.

Do kraja utakmice nije bilo ozbiljnijih šansi i Lion je i treći put uzastopno na svom terenu pobedio Real Madrid bez primljenog gola.

Revanš utakmica igra se 10. marta u Madridu.

Pogledajte još