Građanin opasnih namera

Kada se pljačka njegove kuće završi kobno, jedini preživeli neće prezati ni pred čim da bi osvetio svoje voljene u film "Građanin opasnih namera" (Law Abiding Citizen), eksplozivnoj analizi slepe pravde, reditelja filma "Dobar posao u Italiji" (Italian Job).

Klajd Šelton (Džerard Batler) uzoran je porodični čovek, čija supruga i ćerka bivaju brutalno ubijene tokom pljačke njihove kuće. Kada uhvate ubice, slučaj preuzima Nik Rajs (Džejmi Foks), samouvereni tužilac iz Filadelfije. Nik ponudi jednom od osumnjičenih blagu kaznu u zamenu za svedočenje protiv njegovog saučesnika u zločinu.

Prošlo je deset godina. Čovek koji se izvukao s ubistvom pronađen je mrtav i Klajd Šelton hladnokrvno priznaje njegovo ubistvo. Nakon toga upozorava Nika – ili će popraviti loš pravni sistem koji je zakazao u slučaju ubistva njegove porodice ili će ključni učesnici suđenja umreti. Šelton počinje da sprovodi u delo svoje pretnje, upravljajući iz svoje zatvorske ćelije spektakularnim i groznim ubistvima koja se ne mogu ni predvideti ni sprečiti. Filadelfijom se širi strah kada Šeltonove mete na visokim položajima bivaju pogubljene jedna za drugom, a pokušaji vlasti da zaustave njegovu vladavinu terora padaju u vodu. Samo Nik može da zaustavi ubistva, a da bi uspeo u tome, mora da nadmudri ovog briljantnog sociopatu u stresnom takmičenju u izdržljivosti u kojem čak i najmanja greška donosi smrt. Budući da je čak i njegova sopstvena porodica na udaru Šeltonovog terora, Nik se nalazi u očajničkoj trci s vremenom i oči u oči s opasnim protivnikom koji je, čini se, uvek jedan korak ispred njega. 

Pogledajte još