Za utorak 23. februar 2010.

BEOGRAD, 22. februara 2010. (Beta) - Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama najviše prostora su posvetili slabljenju vrednosti dinara u odnosu na evro, poskupljenjima i poplavama u Srbiji.

ALO - Pod naslovom "Šarić hteo da bije Đilasa" list pise da je Duško Šarić 2009. godine na Novom Beogradu napao gradonačelnika Beograda. O stanju na Kosovu u tekstu "Sprema se 'Oluja' na Kosovu".

BLIC - "BIA bez dozvole suda prati ko, s kim i odakle razgovara" o Zakonu o Bezbednosno-informativnoj agenciji koji ostavlja mogućnost toj službi da bez dozvole suda prikuplja podatke o telefonskom razgovoru, ako se ne bavi njegovim sadržajem. "Skuplji telefon, struja i kablovska" o poskupljenju usluga od marta. "Čekali smo čamac na tavanu dok je voda nadirala" o poplavama u Zaječaru.

VEČERNJE NOVOSTI - "Evro - stotka" o slabljenju dinara. "Besni Beli Timok" o poplavama u Timočkoj Krajini. "Šarićevo praško proleće" o poslovima Darka Šarića u Češkoj.

DANAS - "Evro na magičnih sto" o slabljenju dinara. "Najkritičniji Zaječar i Šabac" o poplavama u Srbiji. "Deci date bajate vakcine protiv zaušaka" o vakcinaciji dece u Osnovnoj školi u Drugovcu kod Smedereva. "Pretplata duplo skuplja" o poskupljenju fiksnog telefona i kablovske televizije SBB.

KURIR - "Pomoćnik Jovice Stanišića ubijen?" - list piše da je penzionisani radnik DB Radoslav Lukić pre četiri dana nađen mrtav sa pištoljem u ruci u parku na Čukarici.

POLITIKA - "Američki plan za Balkan" o stavovima vlade američkog predsednika Baraka Obame o jugoistočnoj Evropi. "Paket Sindikata i 'Privrednika' " o najavi sporazuma Saveza samostalnih sindikata Srbije i Srpskog poslovnog kluba "Privrednik". "Raspisana poternica za Simeonom Vilovskim" o potrazi policije za igumanom manastira Banjska i ličnim sekretarom vladike Artemija.

PRES - "NIP skrojili po meri G 17" o projektima iz Nacionalnog investicionog plana. Za list govori nemački ambasador Volfram Mas "Srbija u EU kao sused Kosova".

PRIVREDNI PREGLED - "Za 389 projekata 26,052 milijarde" o programu ulaganja NIP-a za 2010. godinu. "U 2010. za početnike 2.000 kredita" o start ap kreditima za ovu godinu.

Pogledajte još