POČELA GRADNJA "SKYLINE BELGRADE": Kompleks sa tri kule težak 200 miliona evra do 2022. godine

Na svečanoj ceremoniji u "Erport sitiju" simbolično su počeli i radovi na gradnji kompleksa, čiji je investitor izraelska kompanija AFI Europe, a prisutni su imali priliku da premijerno vide kako će on izgledati u budućnosti. "Skyline Belgrade" sastojaće se od tri kule - centralne poslovne i dve stambene, a arhitekte veruju da će one zauvek promeniti horizont i lice grada. Pri dnu će ih spajati ritejl zona i parkovi Gazela i Tri ključa, čije su uređenje investori takođe preuzeli na sebe.

Kompleks će se prostirati na više od 100.000 kvadratnih metara stambenog, maloprodajnog i poslovnog prostora. Prostrana podzemna garaža na više nivoa biće na raspolaganju svima koji budu živeli ili radili u kompleksu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je na ceremoniji da Beograd postaje metropola u pravom smislu te reči, te da projekti poput "Skyline Belgrade" treba da doprinesu i većoj turističkoj ponudi.

- To će izgledati izvanredno i spajaće se sa "Beogradom na vodi", otvoriće Ulicu kneza Miloša, umesto porušene zgrade Saveznog MUP-a imaćete i rezidencijalne objekte i hotele i šoping mol... To za nas znači, pre svega, više turista i više novca, da Beograd postaje sve atraktivniji - rekao je Vučić.

Predsednik Srbije istakao je da postoje i druge stvari koje moraju ubrzano da budu rešavane.

- To su veliki projekti - hotel "Jugoslavija", šta i kako sa Ratnim ostrvom, gondola mora da se gradi, nakon otvaranja Muzeja savremene umetnosti da vidimo kako da se napravi jedan od najlepših zabavnih parkova, kako da se napravi bogatija ponuda i da povećavamo broj turista - rekao je Vučić.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je da ovakvi projekti menjaju panoramu Beograda i pokreću građevinsku industriju i privredu, a od zapuštenih lokacija prave simbole grada.

Izvor: Blic.rs
Foto: Goran Zlatković

Pogledajte još