Za utorak, 2. mart 2010. godine

BEOGRAD, 2. marta 2010. (Beta) - Dnevni listovi u Srbiji u današnjim izdanjima najviše pišu o poseti šefa francuske diplomatije Bernara Kušnera Beogradu, talasu poskupljenja i slabljenju domaće valute.

ALO - Pod naslovom "Kako je Šarić pobegao u Švajcarsku" list piše o tome kako je osumnjičeni narko bos napustio Crnu Goru 21. januara, na dan kada je u Srbiji za njim raspisana poternica.

BLIC - O novim cenovnicima proizvođača i uvoznika u tekstu "Talas poskupljenja kreće danas". "Uvezeni lekovi bez kontrole", piše list o uvozu lekova iz Indije, Kine i Turske koji se sve češće mogu naći na našem tržištu. "Koštunica da se opredeli: ili mi ili radikali", kaže za list lider Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić.

VEČERNJE NOVOSTI - "Dinar mora da bude jači", kaže za list ministarka finansija Diana Dragutinović. "Šarić pobegao privatnim avionom!", piše list o bekstvu narko bosa iz Crne Gore. "Lažna pretnja Evropi", o lažnoj dojavi o bombi u zgradi gde je u Beogradu smeštena delegacija EU.

DANAS - "Sejdiju i Tači pristali na 'Unmik/Kosovo'", o učešću Kosova na regionalnoj konferenciji u Sloveniji 20. marta. "Protiv diplomatskog rata Srbije za Kosovo", piše list o poseti francuskog ministra Bernara Kušnera. O ustoličenju patrijarha Irineja u Pećkoj patrijaršiji u tekstu "Sabor ipak krajem aprila". "Guns 'n' Roses 22. juna u Areni", piše list.

KURIR - O aferi Šarić pod naslovom "Kako je pušten Duško Šarić".

POLITIKA - "Kako sarađivati, a ne priznati nezavisnost", u razgovorima francuskog ministra Bernara Kušnera sa zvaničnicima u Beogradu. "Evro skriva našu ekonomsku nemoć", piše list o padu vrednosti domaće valute.

PREŠ - "Obradović kupio stan od 217 m2!", piše list uz komentar da za ministra prosvete Žarka Obradovića nema krize. O skoku evra i padu dinara u tekstu: "Jelašić: Kurs me ne zanima".

PRIVREDNI PREGLED - "Više dinara za stabilniji kurs" o monetarnoj politici Srbije. "Dvostruki namet države privredi i građanima", tekst o zahtevu Unije poslodavaca Srbije za ukidanje poreza od 10 odsto u mobilnoj telefoniji.

Pogledajte još