Kušner polemisao s novinarima o trgovini organima

GRAČANICA, 2. marta 2010. (Beta) - Ministar spoljnih poslova Francuske Bernard Kušner polemisao je u utorak sa novinarima u Gračanici o navodnoj trgovini organima otetih Srba, a novinaru koji ga je o tome upitao poručio da ide na kontrolu kod lekara.

Nakon razgovora sa direktorkom Doma zdravlja Radom Trajković u Gračanici novinari su Kušnera upitali o tvrdnjama porodica otetih kosovskih Srba da je i on učestvovao u trgovini organima njihovih rođaka. Kušner se najpre nasmejao na to pitanje, a potom upitao novinara:"Da li ste bolesni...Nemojte da verujete u sve što se kaže. Šta to znači da smo Rada i ja uzimali leševe da krademo organe", rekao je šef francuske diplomatije.

Na pitanje novinara kakav je njegov stav o slučaju "žuta kuća" gde su, po tvrdnjama svedoka, na severu Albanije otetim Srbima uzimani organi, Kušner je odgovorio kontrapitanjem:"Šta je to žuta kuća?". "Morate ići da se kontrolišete. Oni koji to kažu su idioti i ubice", rekao je Kušner u prisustvu Rade Trajković.

Na pitanje o ubistvu 14 Srba 1999. godine u Starom Grackom, Kušner je rekao da je za njega posebno teško što za taj zločin još niko nije odgovarao. Kušner je tada bio šef UNMIK-a. "Dan ubistva srpskih žetelaca u Starom Grackom, taj masakr nevinih ljudi koji su radili na njivi, bio je najcrnji dan u mom životu. Porodice ubijenih misle da sam ja kriv za taj masakr jer sam tada radio kao šef UNMIK-a", rekao je on.

Pogledajte još