Opozicija kritikuje vlast zbog izveštaja revizora

BEOGRAD, 2. marta 2010. (Beta) - Poslanici opozicije u Skupštini Srbije kritikovali su u utorak vlast zbog toga što izveštaj državnog revizora o trošenju novca iz budžeta Srbije za 2008. nije na dnevnom redu, dok predstavnici vlasti poručuju da će parlament uskoro razmatrati taj izveštaj, ali da je pitanje u kojoj formi.

Predsednica parlamenta Slavica Đukić Dejanović rekla je novinarima u Skupštini da će parlament "u bliskoj budućnosti" razmatrati taj izveštaj, ali da je samo pitanje u kojoj formi, to jest da li će biti razmatrani zaključci Odbora za finansije o tome ili sam izveštaj.

Šef poslaničke grupe Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović smatra, međutim, da je parlament trebalo da razmatra izveštaj državnog revizora. "Ako vlast nema snage da raspravlja o trošenju državnog novca onda nema snage ni da menja državu", rekao je Jovanović novinarima u Skupštini Srbije.

Zamenik šefa poslaničke grupe Demokratske stranke Srbije Radojko Obradović optužio je vladajuću koaliciju da nije pokazala političku volju da raspravlja o izveštaju državnog revizora za 2008. godinu. Šef poslaničke grupe Srpske radikalne stranke Dragan Todorović rekao je novinarima da bi razmatranje izveštaja državnog revizora rasvetlilo trošenje novca iz budžeta Srbije.

Pogledajte još